Τους χρωστούν δεδουλευμένα από το 2018

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 22:04

Για συνεχή εμπαιγμό κάνει λόγο ο Σύλλογος Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή του αναφορικά με τη μη καταβολή δεδουλευμένων του 2018.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωση, οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς όπως τονίζουν «Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείχνουν πλήρη αδιαφορία σχετικά με την ταχύτητα διεκπεραίωσης των οικονομικών εκκρεμοτήτων. Συγκεκριμένα, για όλους τους συμβασιούχους του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018, αλλά και η αποζημίωση αδείας για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος».

«Δυστυχώς, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρά τα μεγάλα λόγια για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, λειτουργεί με μεσαιωνικά πρότυπα, ευτελίζοντας σε καθημερινή βάση τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και υποβαθμίζοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας και επιστημονικού κύρους. Πότε θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία; Γιατί αυτός ο συνεχής εμπαιγμός;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ η «Ε» σε παλαιότερο ρεπορτάζ είχε ρωτήσει την αντιπρύτανη κ. Ιωάννα Λαλιώτου, η οποία είχε επισημάνει ότι για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του 2018 χρειαζόταν μια νομοθετική ρύθμιση, καθώς εκείνη την περίοδο δεν είχε ολοκληρωθεί η συγχώνευση. Έτσι ενώ τακτοποιήθηκαν οι οφειλές του 2019 μετά από αρκετούς μήνες -να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι παρέμεναν απλήρωτοι μέχρι και τον Ιούνιο του 2019-, υπάρχει η εκκρεμότητα του 2018.

Συμβασιούχος εκπαιδευτικός μέλος του Συλλόγου, μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν περάσει δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά τίποτα που να αφορά στην περίπτωσή τους. «Δυστυχώς οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Ελπίζουμε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και οι βουλευτές της περιοχής να εξετάσουν το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα. Αφορά σχεδόν 170 εκπαιδευτικούς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass