Εκλεψαν βαρύ χρηματοκιβώτιο με χιλιάδες μετρητά

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΥ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ *ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 22:10

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τον εντοπισμό τεσσάρων ληστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα «σήκωσαν» από το γραφείο ιδιοκτήτη βενζινάδικου ένα βαρύτατο χρηματοκιβώτιο με λεία – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Οι δράστες έχοντας από καιρό – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – σχεδιάσει τη ληστεία «χτύπησαν» στις 3.30 χθες τα ξημερώματα στοχεύοντας στο χρηματοκιβώτιο πρατηρίου υγρών καυσίμων, μεταξύ Λάρισας και Νίκαιας, στο 6ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πρόκειται για βενζινάδικο σε κεντρική οδό, που διανυκτέρευε κιόλας, αφού στράβωσαν την γκαραζόπορτα, κλείδωσαν τον υπάλληλο του πρατηρίου σε ένα δωμάτιο, έσυραν το βάρους αρκετών κιλών χρηματοκιβώτιο στις σκάλες και το φόρτωσαν σε ένα από τα αυτοκίνητά τους.

Στο Εμπορικό Κέντρο της Νίκαιας ξεκίνησε η καταδίωξή τους από περιπολικά. Το ένα αυτοκίνητο των δραστών διέφυγε προς Τρίκαλα, το δεύτερο και πιο γρήγορο αυτοκίνητο – που εκτιμάται ότι μετέφερε το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο - μέσα από κόμβους, διασταυρώσεις και αγροτικούς δρόμους, βγήκε στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, ανέβηκε στην ΠΑΘΕ, επέστρεψε στην παλιά εθνική και χάθηκε με κατεύθυνση τον Βόλο.

ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΑ

Οι τέσσερις ληστές φαίνεται πως είχαν ελέγξει νωρίτερα τους χώρους και γνώριζαν τους δρόμους διαφυγής, αφού επέλεξαν να δράσουν από την πίσω πόρτα του χώρου, όπου βρίσκεται το βενζινάδικο με πρόσοψη στον πολυσύχναστο δρόμο Λάρισας – Νίκαιας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Ε», οι ληστές, φορώντας κουκούλες και γάντια, μπήκαν στον αύλειο χώρου «ξηλώνοντας» την γκαραζόπορτα στο πίσω μέρος του πρατηρίου. Ο θόρυβος έγινε αντιληπτός από τον 42χρονο υπάλληλο του βενζινάδικου, τον οποίο οι δράστες υπό την απειλή βίας και κρατώντας στα χέρια τους λοστούς, τον οδήγησαν σε δωμάτιο του πρατηρίου, όπου και τον κλείδωσαν χωρίς ευτυχώς να ασκήσουν περισσότερη βία σε βάρος του.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στα γραφεία της επιχείρησης, στον 1ο όροφο κτιρίου που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο και από το γραφείο του 58χρονου ιδιοκτήτη αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο. Λόγω του μεγάλου βάρους, οι δράστες έσυραν το χρηματοκιβώτιο ως τις σκάλες, όπου το κύλησαν στα σκαλιά - προκαλώντας υλικές ζημιές – και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε ένα από τα δύο αυτοκίνητά τους και έφυγαν προς τη Νίκαια.

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Οι ληστές μέσω πλευρικών δρόμων κατευθύνθηκαν προς το Εμπορικό Κέντρο της Νίκαιας, όπου εδρεύουν αλυσίδες πολυκαταστημάτων, όπου τους εντόπισαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Κιλελέρ.

Για να ακολουθήσει καταδίωξη με το ένα αυτοκίνητο να διαφεύγει κινούμενο προς την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων. Το δεύτερο αυτοκίνητο που εκτιμάται πως μετέφερε το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο, καταδιωκόμενο από περιπολικά διασχίζοντας τον δρόμο του Εμπορικού Κέντρου, έφθασε στον κόμβο της ΠΑΘΕ, μέσω αγροτικών δρόμων έφθασε στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και διά της οδού Κάρλας βγήκε στην εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Φθάνοντας στον κόμβο με την ΠΑΘΕ, οι δράστες οδήγησαν το αυτοκίνητό τους στη νέα εθνική όπου, είτε γιατί μπερδεύτηκαν - είτε γιατί θέλησαν να χαθούν τα ίχνη τους, «κατέβηκαν» ξανά στην παλιά εθνική, με το ταχύτατο αυτοκίνητο να χάνεται με κατεύθυνση προς Βόλο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, που ερευνά την υπόθεση, αναζητά τους τέσσερις ληστές.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass