«Απαλύνουμε τις δυσκολίες των οικονομικά αδυνάτων»

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Σ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΠΡΟΣ 2.876 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2019 22:06

«Απαλύνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ, που ξεκίνησε το 2017 στον Δήμο Λαρισαίων, μέσω κοινωνικών συμπράξεων, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων που δέχθηκαν πλήγμα από την οικονομική κρίση, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με σεβασμό στην προσωπικότητα και στις ανάγκες των ανθρώπων», δήλωσε χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας διανομής τροφίμων και ειδών υγιεινής, στους 2.876 ωφελούμενους Λαρισαίους, χθες στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Σημείωσε δε, πως: «Σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές, βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στις ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας, που χρειάζονται βοήθεια…».

Ο αντιδήμαρχος, που βρέθηκε στον χώρο της διανομής, ανάφερε ότι ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων οικογενειών, του προγράμματος, σε όλο τον νομό Λάρισας (Π.Ε. Λάρισας) ανέρχεται στις 5.413 και πιο συγκεκριμένα σε 11.000 άτομα.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι θα επιδιώξει η επόμενη διανομή τροφίμων να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα, και να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και νωπά προϊόντα (κρέας) προκειμένου να έχουν όλες οι οικογένειες ένα πλήρες γιορτινό τραπέζι στα σπίτια τους.

Στη δράση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ κ. Μάκης Γιαννακόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Μιχάλης Αναστασίου, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Λαρισαίων κ. Βάσω Δουβλατανιώτη και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λαρισαίων Θοδωρής Γαντζούδης.

Ως γνωστόν, στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Λάρισας με την ονομασία «Αλληλεγγύη», για την υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ, συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων, που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΔΙΑΝΟΜΗ

Η διανομή στους Λαρισαίους ωφελούμενους -οι οποίοι ειδοποιούνται μέσω γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα- πραγματοποιείται δύο ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση όλων, ανά ομάδες.

Παράλληλα, χθες στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, γινόταν και ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και πολλαπλών διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Επιπλέον οι ωφελούμενοι ενημερώνονταν από Κοινωνικούς Επιστήμονες του Δήμου και των συνεργαζόμενων φορέων για υπηρεσίες και συνοδευτικά μέτρα υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων.

Το πρόγραμμα διανομής σε ωφελούμενους των άλλων Δήμων του Νομού Λάρισας, έχει ως εξής: Δήμος Ελασσόνας 27 Νοεμβρίου, Δήμος Αγιάς 21 Νοεμβρίου, Δήμος Τυρνάβου 25 και 26 Νοεμβρίου, Δήμος Φαρσάλων 28 Νοεμβρίου, Δήμος Τεμπών 22 Νοεμβρίου και Δήμος Κιλελέρ 29 Νοεμβρίου.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass