Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 26 Νοε 2019 15:00

Εσπερινά κηρύγματα στον Άγιο Βησσαρίωνα

Κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα πραγματοποιούνται τα εσπερινά κηρύγματα της Μητρόπολης στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Βησσαρίωνα (πλατεία Λαού) με παράκληση του Αγίου Βησσαρίωνος και του Αγίου Φανουρίου εναλλάξ. Το κεντρικό φετινό θέμα είναι οι λόγοι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου - «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο».

 

* * *

Πανηγυρίζει παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού

Σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το ομώνυμο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού στην περιοχή Πυροβολικά. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Σήμερα το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Π. Κυρίλλου Ιατρού. Το απόγευμα (5:00 μ.μ) θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση στον Άγιο Στυλιανό προστάτη των νηπίων περιφορά της Ιεράς εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

 

* * *

Παρακλήσεις και εσπερινό κήρυγμα στον Αγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη στις 7 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση εναλλάξ προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου πολιούχου και προστάτου ημών και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

Αμέσως μετά την Παράκληση, και έως τις 8.30 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος, πραγματοποιεί το εβδομαδιαίο Εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Το σύμβολο της Πίστεως».

 

* * *

Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για τον Άγ. Πορφύριο

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ΔΕΝ θα γίνει Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass