Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Νοε 2019 15:00

ΛΑΣΥ: Να μπει φανάρι στην επαρχιακή οδό Γιάννουλης-Τυρνάβου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, έχει υποβάλει αίτημα στην περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, προκειμένου να τοποθετήσει άμεσα φωτεινό σηματοδότη στη συμβολή της επαρχιακής οδού Γιάννουλης-Τυρνάβου, με τον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο ΙΝΤΡΑΚΑΤ και άλλες βιοτεχνίες, λόγω της επικινδυνότητας του σημείου, στο οποίο έχουν γίνει επανειλημμένα τροχαία ατυχήματα.

* * *

Συνέλευση επιπλοποιών για το νέο ασφαλιστικό

Συνέλευση με θέμα το νέο ασφαλιστικό, οργανώνει σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ένωση Μηχανοξυλουργών, Επιπλοποιών, Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου ν. Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι σε συνέχεια της επίθεσης στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις, στην αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις. Δεν αφορά μόνο στη σύνταξη, αφορά στις παροχές των Ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, την Πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες».

* * *

Συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες

Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών υγιεινής, για τους πρόσφυγες, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται: γάλα εβαπορέ, τροφές μακράς διαρκείας – ρύζι, μακαρόνια, φρυγανιές, κονσέρβες -, πάνες, χαρτικά, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες.

Η παράδοσή τους γίνεται τις ώρες 08:00 – 14:00. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2410-250.708.

* * *

Εγγραφές σε τμήματα του «Εργαστηρίου Ζωής»

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα τμήματα του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας.

Η εγγραφή και η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας (Μανωλάκη 11, 2ος όροφος).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 2410-555.935.

* * *

Συνέλευση Επαγγελματιών Οδηγών

Έκτακτη γενική συνέλευση οργανώνει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών αυτοκινήτων Ν. Λάρισας μεθαύριο Πέμπτη 28 Νοέμβρη και ώρα 18.30 μ.μ. σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με θέματα: Αναπτυξιακός Νόμος και οι συνέπειές του στους εργαζόμενους του κλάδου. Το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο και η απάντησή μας το επόμενο διάστημα.

Σε κάλεσμά του, το Σωματείο αναφέρει: «Συνάδελφοι η παρουσία σας είναι απαραίτητη και η ελεύθερη έκφραση της γνώμης σας. Η συνέλευσή μας είναι ακόμα μία μάχη μέσα στον συνολικό σχεδιασμό της ασταμάτητης πάλης μας απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνησή τους και ταυτόχρονα σαφής προειδοποίηση ότι θα μας βρίσκουν κάθε μέρα μπροστά τους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

* * *

Αιμοδοσία από τη 2η Κοινότητα

Η 2η κοινότητα Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου, αύριο Τετάρτη από 9 έως 1:00 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

* * *

Εκλογές στον Σύλλογο Σμιξιωτών

Γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Σμιξιωτών Λάρισας, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στα γραφεία του (οδός Θέτιδος 18). Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

* * *

Εκδρομές της Υπαιθρίου Ζωής

-Το τουριστικό τμήμα της Υπαιθρίου Ζωής θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου σε Βέρμιο-Σέλι-Νάουσα.

Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου (Μανδηλαρά 5β) Δευτέρα-Παρασκευή 7-9 το απόγευμα και Τετάρτη πρωί 10-12 και στο τηλ. 2410-250.818.

-Επίσης η «Υπαίθριος Ζωή» θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη εκδρομή στο Βελιγράδι (Νόβισαντ - Νις) από 24 έως 27 Δεκεμβρίου. Διαμονή στο ξενοδοχείο MERCURE EXCELSIOR HOTEL 4* SUPERIOR με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).

* * *

Ομιλία για την Επιχειρηματικότητα στη Λάρισα

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιχειρηματικότητα». Ομιλητής θα είναι ο κ. Αντώνης Καραγιάννης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης «XL furniture», (πρώην Ξυλοβιοτεχνική), με θέμα «Οι Τεχνολογικές Επιλογές στο Πλαίσιο των Στρατηγικών Αποφάσεων της Εταιρείας».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 5 (1ος όροφος), στο κτίριο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, Γαιόπολις, Περιφερειακή Οδός Λάρισας-Τρικάλων, 41110, Λάρισα), στις 8 το απόγευμα και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Σκοπός των ομιλιών του ΔΠΜΣ είναι η ανάπτυξη προβληματισμού σε ζητήματα επιχειρηματικότητας σε διάφορα επίπεδα: νοοτροπίας, ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων και εμπειρίας, αναδιοργάνωσης, αλλαγής στρατηγικής (pivot), αλλαγής του ανταγωνιστικού τοπίου, μετασχηματισμού του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλαγής των ρόλων των φορέων κ.ο.κ.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων διοργανώνεται από τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

* * *

Ερώτηση Βελόπουλου για το ΓΝΛ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία της γυναικολογικής / μαιευτικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Υπουργός ερωτάται εάν είναι στις προθέσεις του η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και της ξενοδοχειακής υποδομής της κλινικής και εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στην έγκριση πιστώσεων για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών για τη συγκεκριμένη κλινική.

* * *

Αιμοδοσία στο Καστρί Αγιάς

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Καστρί, μεθαύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, από τις 9 π.μ. ως τη 1 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass