Στη Μητρόπολη Τρίκκης μετατίθεται ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας

Π. ΑΧΙΛΛΙΟΣ: ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2020 21:06

Στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών μετατίθεται ο τέως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λαρίσης

και Τυρνάβου Αχίλλιος Τσούτσουρας, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, για να καλύψει θέση ιεροκήρυκα, βάζοντας έτσι ένα τέλος στη μακρόχρονη παρουσία του στα τοπικά εκκλησιαστικά πράγματα.
Μόνο τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετάθεσή του στην οικεία Μητρόπολη. Υπενθυμίζεται ότι χειροτονήθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο και έλαβε από τα χέρια του και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου, υπηρετώντας κοντά του ως Πρωτοσύγκελος από το 1999 έως και της κοιμήσεώς αυτού. Ήταν υποψήφιος διάδοχός του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018, όπου εξελέγη τελικά ο κ. Ιερώνυμος. Παρέμεινε ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λαρίσης έως τον Απρίλιο του 2019, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.

«ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»
Ο πατέρας Αχίλλιος Τσούτσουρας με αποκλειστικές του δηλώσεις στην «Ε» δήλωσε: Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου -τον οποίο και ευχαριστώ για την αποδοχή του αιτήματός μου- πορεύομαι προς τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, μέσα από τη θέση του ιεροκήρυκος, κατόπιν προσκλήσεως και επιμονής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Στην παρούσα φάση τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος για τη νέα μου διακονία. Μέσα στην καρδιά μου αισθάνομαι την κατ’ άνθρωπο λύπη, γιατί αφήνω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου, τους ανθρώπους και τα πνευματικά μου παιδιά. Βέβαια σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα και είναι όλα ευκολότερα ως προς την επικοινωνία μας. Κρατώ στην καρδιά μου όλα όσα έζησα στη Λάρισα, ερχόμενος 21 ετών φοιτητής Θεολογίας, ακολουθώντας τον πνευματικό μου γέροντα μακαριστό Μητροπολίτη κύρο Ιγνάτιο, στην πιο δύσκολη περίοδο για την τοπική μας εκκλησία. Έμεινα στη Λάρισα 24 χρόνια ως κληρικός, πρωτοσύγκελος και εφημέριος του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αχιλλίου και 26 χρόνια συνολικά. Χρόνια που θα χαρακτηρίσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μου. Μεταφυτεύομαι στη Μητρόπολη Τρίκκης ως ιεροκήρυκας και φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις, διότι στη Λάρισα γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, συνεργάστηκα άψογα με τα στελέχη όλων των ενοριών της Μητρόπολης, τους ιερείς και τις οικογένειές τους. Κυριολεκτικά γίναμε μία ενωμένη γροθιά και εργαστήκαμε για τη δόξα του Θεού και την ειρήνευση της τοπικής μας εκκλησίας. Θερμό ευχαριστώ στους ιεροψάλτες, στους άρχοντες του τόπου, από τους οποίους εισέπραξα πλούσια αγάπη και φυσικά προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα την αγαπητή μου ‘‘Ελευθερία’’».  

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass