Θα παράγουν 2 εκατ. μάσκες την ημέρα

ΣΤΟ «ΦΟΥΛ» ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ LARISA FACE COVER -ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -ΔΩΡΕΑ 1 ΕΚΑΤ. ΜΑΣΚΩΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2020 21:07

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται το προσωπικό της λαρισινής εταιρείας Larisa face cover Α.Ε. για να αντεπεξέλθει

στο αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την κατασκευή υγειονομικών μασκών, όλων των τύπων, ενώ προ ημερών τελέσθηκε ο πρώτος αγιασμός και μπήκε ο θεμέλιος λίθος στις υπό ανέγερση νέες εγκαταστάσεις της γνωστής πλέον εταιρείας πανελλαδικά. Η εν λόγω εταιρεία πέρα από το εργοστάσιο κατασκευής υγειονομικών μασκών όλων των τύπων, θα κατασκευάσει στο ίδιο γήπεδό της στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας μονάδα παραγωγής της πρώτης ύλης του προϊόντος, γνωστού και ως melt blown. Οι φίλοι και συνέταιροι της L.F.C. Α.Ε. κ. Τσερέπας Ιωάννης, Νταβέλης Αχιλλέας και Θεοδωρόπουλος Σπύρος (της γνωστής Chipita, μιας από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες τροφίμων), όχι μόνο κάνουν πράξη τα λεχθέντα τους, αλλά κινούνται σε χρόνους πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα. Η κατασκευή των δύο εργοστασίων εντός του ίδιου οικοπέδου και η καθετοποιημένη παραγωγή, θα είναι μοναδικές στο είδος τους στη χώρα μας. Οι ιδρυτές και συμμέτοχοι δεσμεύονται ότι μέσα στον Αύγουστο θα παράγουν 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες την ημέρα, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και τον Σεπτέμβριο θα παράξουν τη δική τους πρώτη ύλη για τις χειρουργικές μάσκες όλων των τύπων. Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ στο σύνολό της και με την έναρξη της λειτουργίας της θα βρούνε εργασία περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι, με αρκετές δεκάδες απ’ αυτούς να εργαστούν σε εξειδικευμένες βιομηχανικά θέσεις και με υψηλή ανταποδοτικότητα. Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, πατέρα Ιγνάτιο, παρουσία των ιδιοκτητών και του κατασκευαστή-πολιτικού μηχανικού του έργου κ. Καρκαντού Χρήστου, της τεχνικής εταιρείας SOLIS Α.Ε.

«ΕΝΤΟΝΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»
Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της παραγωγικής διαδικασίας, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Αχιλλέας Νταβέλης δήλωσε στην «Ε»: «Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στην τοπική αγορά και στο υγειονομικό προσωπικό (ιατρούς- οδοντίατρους) περί τα 50.000 τεμάχια μασκών, στην εργοστασιακή τιμή των 40 λεπτών, όπως δεσμευθήκαμε από την πρώτη στιγμή, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε ανάγκη δημιουργηθεί από ιδιώτες γιατρούς θα καλυφθεί πάραυτα.  Η παραγωγή των σύγχρονων πιστοποιημένων μασκών είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα με πολύ θετικές προοπτικές. Το 90% προορίζεται προς εξαγωγή, Ευρώπη (ήδη τρέχουν μεγάλα συμβόλαια στη Γερμανία) και Αμερική. Αναφορικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκεί προορίζεται μία πολύ μεγάλη ποσότητα μασκών και κυρίως στις Πολιτείες της Μασαχουσέτης, της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και της Καλιφόρνιας, όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλει σημαντικά επιφανείς Έλληνες ομογενείς, όπως ο συντοπίτης μας Αχιλλέας Λιγγέρας και ο Νικ Μητρόπουλος. Στον χώρο των 11,5 στρεμμάτων χτίζονται δύο εργοστάσια. Μέχρι 20 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί αυτό που θα παράξει τις μάσκες και μέχρι 30 Αυγούστου αυτό που θα παράξει την πρώτη ύλη».

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης μίλησε για την εταιρική κοινωνική ευθύνη της εταιρείας. Είναι γνωστή η δέσμευση των μετόχων να προχωρήσουν σε δωρεάν παροχή ενός εκατομμυρίου μασκών στους τρεις βασικούς πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η Εκκλησία, η Αστυνομία και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι Υπουργοί.
Φυσικά η εταιρεία δηλώνει πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που ενδεχομένως δημιουργηθούν από πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Ό,τι κρίνεται σκόπιμο προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς θα γίνει. Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στην εγχώρια αγορά, καταλήγει ο κ. Νταβέλης.    

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass