Εκδηλώσεις σε ειδικές συνθήκες

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 15:21

Την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή στις 23 Οκτωβρίου 1944, θα τιμήσει σήμερα Παρασκευή ο Δήμος Λαρισαίων, με εκδηλώσεις αλλά και μόνο με την παρουσία μιας μικρής αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω των συνθηκών της

πανδημίας και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα στο Ηρώο στο Φρούριο, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Δεληγιάννη, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Εξάλλου, στη Δημοτική Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί επετειακό αφιέρωμα με τίτλο «Αγωνιστικότητα» σε ψηφιακή μορφή, των έργων της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα, με αναφορά στην κατοχή και την αντίσταση την περίοδο 1941 -1944.
Παρουσιάζεται επίσης, φωτογραφικό υλικό από την έκθεση «Η μνήμη της πόλης» που φιλοξενείται μόνιμα στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Το υλικό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης και στη σελίδα του Δήμου Λαρισαίων. Την επιμέλεια έχει η κ. Ελένη Ζανέτα.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» και στην έκθεση «Η μνήμη της πόλης», έως τις 31 Οκτωβρίου στις 11:00 και 12:00. Για κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2410-672-499.
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τιμά και φέτος την επέτειο Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή, παράλληλα με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας.
Είναι ανοιχτό για μεμονωμένες και ομαδικές ξεναγήσεις (με περιορισμένο αριθμό ατόμων) έως και σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 9.00 - 13.00 και 18.00- 20.00. Αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας είναι: 10.00- 14.00.
Οι ενδιαφερόμενοι για ξεναγήσεις μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2410-280.220.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass