Αιχμές Ιερώνυμου για την αποχή κυβερνητικών από τη δοξολογία

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ», ΑΛΛΑ «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 21:18

Κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να απέχουν εκπρόσωποι και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ακόμη και από την επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό, άσκησε προχθές ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβ.

Ιερώνυμος.
Όπως είναι γνωστό, οι κυβερνητικοί βουλευτές απείχαν των προχθεσινών εκδηλώσεων τηρώντας την απόφαση της κυβέρνησης μετά και την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην οποία σημειωνόταν πως «η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό».
«Αυτή η δήλωση» τόνισε ο σεβ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους παρισταμένους κατά την επίσημη δοξολογία προχθές στον Μητροπολιτικό Ναό «υπονομεύει τα προτεινόμενα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα» και «έρχεται να μας κλονίσει την εμπιστοσύνη και ευλόγως να μας κάνει να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε και να ερμηνεύσουμε ότι κάποιοι θέλουν να σταματήσουν να γίνονται κάποια πράγματα που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για αυτά».  
Για να προσθέσει πως «όταν ακούω τέτοιου τύπου δηλώσεις που με προκαλούν στην αίσθηση του ιερού και στο καθήκον μου ως επισκόπου, αυτό που οφείλω να κάνω είναι αν όχι να διαμαρτυρηθώ, τουλάχιστον να απορήσω. Η εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», αλλά «εκφράζει απλά μια λογική και διαμαρτύρεται όταν αρχίζουν να τη πειράζουν την αίσθηση του ιερού της και εδώ έχουμε από την αρχή μια προσβολή της αίσθησης αυτής». «Η δοξολογία δεν είναι κάτι που κάνουμε για να γελάσουμε, ούτε κάτι που κάνουμε για να σκοτώσουμε την ώρα μας επειδή δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, αλλά είναι προσευχή».
Για να απορήσει σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι ο συνωστισμός και το επικίνδυνο, αφού σήμερα στη δοξολογία ήρθαν μόνο οι επίσημοι και οι ένοπλες δυνάμεις. Ήμασταν δηλαδή πενήντα άνθρωποι εδώ μέσα φορώντας όλοι τις μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις των δύο μέτρων».                                       

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass