Επανασυντονισμός τηλεοπτικών δεκτών

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ΛΟΓΩ 5G…

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 15:15

Ξεκινά σταδιακά από τις 6 Νοεμβρίου η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε όλη τη χώρα.

Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Με εξαίρεση τον επανασυντονισμό του τηλεοπτικού δέκτη, οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν οποιαδήποτε επιπλέον ενέργεια, ενώ η διαδικασία δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση και δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος που υλοποιείται ανά περιοχή και κέντρο εκπομπής, η έναρξη της μετάβασης γίνεται στις 6 Νοεμβρίου από τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Χίο και Ψαρά.
Στις περιοχές της Λάρισας (τμήμα), του Βόλου, των Σποράδων και ενός τμήματος της Χαλκιδικής η μετάβαση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Φεβρουαρίου του 2021, ενώ ένα ακόμη τμήμα της Λάρισας θα «περάσει» στη νέα τεχνολογία αργότερα στις 13 Ιουλίου του 2021.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση οι πολίτες καλούνται να κάνουν μόνο έναν επανασυντονισμό του τηλεοπτικού τους δέκτη με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί ανά περιοχή και δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς και εγκατάστασης οποιουδήποτε επιπλέον εξοπλισμού. Επίσης δε θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Η διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ περιλαμβάνει σειρά τεχνικών εργασιών που πρέπει να πραγματοποιούνται τμηματικά προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν υπάρχουν παρεμβολές σε άλλα συστήματα επικοινωνιών, ενώ αφορά μόνο στην παροχή του τηλεοπτικού σήματος που φτάνει στον δέκτη μας από την ΕΡΤ και την Digea.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass