«Η πιο γρήγορη αποζημίωση από συστάσεως ελληνικού κράτους»

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 21:10

Για το θέμα της ταχύτατης απονομής αποζημιώσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους, που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω του κορονοϊού. Αφού ενημέρωσε για τις επαφές που είχε, είπε πως για πρώτη φορά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους θα γίνει μία τόσο γρήγορη διαδικασία ενίσχυσης, ενώ διευκρίνισε πως θα πάρουν όλοι τα χρήματα που τους αναλογούν μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου.


«Είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση. Είναι μια μεγάλη αλλαγή γιατί από εδώ και πέρα θα γίνει πρότυπος νόμος του κράτους για τις υπόλοιπες ζημιές που ίσως ακολουθήσουν. Η διαφορά της ταχύτητας ξεπερνάει όλα όσα γίνονταν στο παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Προκαταβολή των αποζημιώσεων θα ξεκινήσει να καταβάλλει σήμερα, Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το ύψος της προκαταβολής ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ για ζημιές φυτικής παραγωγής και σε 1,2 εκατομμύριο ευρώ για ζημιές ζωικού κεφαλαίου. Η επόμενη πληρωμή προκαταβολών προγραμματίζεται για τις 15 Νοεμβρίου 2020.
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης, εκτός από τα 17 θέματα ημερήσιας διάταξης, υπήρξαν 12 επερωτήσεις αλλά και 7 ψηφίσματα.
Διαφωνίες και αντιδράσεις καταγράφηκαν στη συζήτηση του θέματος της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε σε τροποποιήσεις προϋπολογισμών και ένταξη νέων έργων του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα περισσότερα εξ αυτών σχετίζονταν με τον «Ιανό» και τις συνέπειές του. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό εντάσσονται σ’ αυτό συνολικά 31 νέα έργα, προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Ντούρος από την «Ανατροπή για τη Θεσσαλία» θέλησε να διαχωρίσει την ύπαρξη πραγματικών αναγκών όπως τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας με τα υπόλοιπα έργα: «Δεν καταλαβαίνω γιατί τη στιγμή που υπάρχουν πραγματικά κοινωνικές ανάγκες να έχουμε κρατική επιχορήγηση διαφόρων εκκλησιαστικών και μητροπολιτικών δομών; Είναι τεχνητός εκβιασμός από τον Περιφερειάρχη. Δεν μπορούν να κατατάσσονται οι ίδιες αλλαγές για τους πληγέντες στα καιρικά φαινόμενα και τα έργα που αφορούν την εκκλησία της Ελλάδας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Τσιαπλέ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που τόνισε πως για τις ζημίες ψηφίζει θετικά, όπως και έκανε μέσα στην οικονομική επιτροπή, όμως για το «πακέτο» μέτρων εξέφρασε τη διαφωνία του. Αρνητικός ήταν ο κ. Κουρέτας της «Πρωτοβουλίας» για τους ίδιους λόγους.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass