Βοήθημα 600 ευρώ σε άνεργους του επισιτισμού

ΖΗΤΟΥΝ 42 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2020 15:03

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό, μέλη 42 Σωματείων της χώρας, ζητούν έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ,

για όλους όσοι βρέθηκαν άνεργοι λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου.
Σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις επισιτισμού, σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας. Χιλιάδες άνεργοι που εργάζονταν σε επισιτιστικά μαγαζιά είναι χωρίς εισόδημα για μήνες. Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης που έδιναν σε ορισμένους εποχικούς το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ τελείωσαν τον Οκτώβρη.
Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε... Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν έναν βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά. Η πανδημία συνεχίζει να «θερίζει» χώρους δουλειάς που παραμένουν σε λειτουργία, αφού και εκεί τα μέτρα προστασίας είναι από ελλιπή έως ανύπαρκτα.
Τα Σωματεία του κλάδου που υπογράψαμε τα υπομνήματα του Απρίλη και του Ιούνη του 2020 απαιτώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας,
μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, ζητούμε να καταβληθεί άμεσα έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ, σε κάθε άνεργο του κλάδου».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass