Επιμορφωτικό διαδικτυακό πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία

ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 15:34

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων επικεντρώνει την προσοχή του στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και ανακοινώνει την έναρξη νέου διαδικτυακού επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο «Μαθαίνουμε για την Υγεία».


To πρόγραμμα συντονίζουν το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας (Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής-Τμήμα Κοινοτικής και Δημόσιας Υγείας).
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του ολιστικού τρόπου αντίληψης για την υγεία του ατόμου, της οικογένειας και του πληθυσμού μέσα από την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών, με τρόπο εύληπτο, κατανοητό και συμμετοχικό.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει τρεις ανεξάρτητους κύκλους μαθημάτων με δύο συναντήσεις έκαστος:
1. Φροντίδα και προστασία (Φεβρουάριος 2021)
2. Ενημέρωση και Δικαιώματα (Μάρτιος 2021)
3. Υγιείς Πόλεις και Υγιείς πολίτες (Απρίλιος 2021).
Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων “Φροντίδα και προστασία” θα υλοποιηθεί στις 13 και 20 Φεβρουαρίου (ημέρα Σάββατο), τις ώρες 10:00-14:00.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: Οι έννοιες της υγείας και της ασθένειας διαμέσου των χρόνων. Παράγοντες που επηρεάζουν τη διατήρηση της υγείας και την εμφάνιση της ασθένειας. Το βιοϊατρικό και το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία. Κοινωνικοί προσδιοριστές υγείας και η νέα προσέγγιση για τη λειτουργία και τη διασύνδεση των υπηρεσιών υγείας.
Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα μπορούν να αναγνωρίσουν τους διαφορετικούς τρόπους που ορίζεται η υγεία, αλλά και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, καθώς και να διαπιστώσουν τους τρόπους που αντιλαμβάνονται και πράττουν σε σχέση με τα ζητήματα υγείας.
Κατά προτεραιότητα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών που πηγαίνουν σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων. Αριθμός συμμετεχόντων: 35.
Εισηγητές θα είναι οι εξής: Δημητριάδης Δημήτρης DDS, PhD: Οδοντίατρος, Δ/ντής ΕΣΥ, με εξειδίκευση στην Δημόσια Υγεία και την Προαγωγή της Υγείας.
Πινακά Ράνια MD, PhD: Γενική Ιατρός. Συντονίστρια Ιατρός στην ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας. Εργαστηριακός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σοφία Ν. Φράντζα: Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Επιμορφωτικών Θεμάτων και από το 2020 Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.
Χονδρός Παναγιώτης: PhD Κοινοτικής Ψυχολογίας. Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ. Πρώην Πρόεδρος Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγεία (ΕΠΑΨΥ).

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, λήγει η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος για τον πρώτο κύκλο μαθημάτων και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του «Πανεπιστημίου των Πολιτών».
Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής για τους επόμενους δύο κύκλους μάθησης θα ανακοινωθούν με τη λήξη του πρώτου κύκλου.
Η συμμετοχή σε έναν κύκλο δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στους επόμενους.
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Ο κύκλος μάθησης «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της Διά Βίου Μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410-680.249, 2410-680.250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης) E-mail: learning-city@larissa.gov.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass