Ενας Ολιβερ Τουίστ στη Λάρισα!

ΑΣΤΕΓΟΣ ΜΟΛΙΣ 19 ΕΤΩΝ, ΚΛΕΒΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ -ΚΑΘΕ... ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 21:00
Ο ήρωας του μυθιστορήματος  του Ντίκενς έκλεβε για να ζήσει. Όπως και ο 19χρονος άστεγος  που ζει με τον ίδιο τρόπο  στη Λάρισα. Στη φωτογραφία  η κινηματογραφική εκδοχή  του έργου, από τον Ρομάν  Πολάνσκι, με τον Μπάρνει Κλαρκ στον ρόλο του Όλιβερ Τουίστ. Ο ήρωας του μυθιστορήματος του Ντίκενς έκλεβε για να ζήσει. Όπως και ο 19χρονος άστεγος που ζει με τον ίδιο τρόπο στη Λάρισα. Στη φωτογραφία η κινηματογραφική εκδοχή του έργου, από τον Ρομάν Πολάνσκι, με τον Μπάρνει Κλαρκ στον ρόλο του Όλιβερ Τουίστ.

Στα επίσημα έγγραφα των διωκτικών Αρχών αναφέρεται ως άστεγος, αφού κοιμάται σε χωράφια,

κάτω από γέφυρες και γενικά όπου βρεθεί. Είναι μόλις 19 ετών, αλλά αποτελεί ήδη... παλιό «γνώριμο» της αστυνομίας, αφού πάει καιρός πλέον που συχνά (σ.σ. πολύ συχνά για την ακρίβεια) συλλαμβάνεται άλλοτε για διαρρήξεις αυτοκινήτων και άλλοτε για κλοπές μοτοσικλετών.
Έτσι παραπέμπεται ενώπιον των Δικαστηρίων, όπου κάθε φορά καταδικάζεται και αφήνεται ελεύθερος με αναστολή. Μέχρι που συλλαμβάνεται ξανά και ξανά οπότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία του Αυτόφωρου για να αποκαλυφθεί στην πραγματικότητα η απουσία κρατικών κοινωνικών δομών, προκειμένου ο 19χρονος να τύχει της συνδρομής της επιστημονικής κοινότητας και της απαιτούμενης φιλοξενίας.
Πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς αν ενδεχομένως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ή να εξεταστεί επίσης αν η παραβατική του συμπεριφορά οφείλεται στην ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων για να καλύψει τυχόν άλλες του ανάγκες για παράδειγμα, που ενδεχομένως να θεραπεύονται σε προγράμματα απεξάρτησης. Σε κάθε περίπτωση να πάψει να διαιωνίζεται το πρόβλημα, ένα νεαρό παιδί να κοιμάται κάτω από γέφυρες, να συλλαμβάνεται για μικροκλοπές, να οδηγείται στα Δικαστήρια όπου ως ανήλικος αναστέλλεται η φυλάκισή του (σ.σ. τουλάχιστον μέχρι πρότινος) και ξανά από την αρχή. Προς το παρόν ο 19χρονος Βολιώτης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα παραπέμπεται ενώπιον του Αυτόφωρου έχοντας συλληφθεί για κλοπές ή απόπειρες κλοπής κάποιου οχήματος, πράξεις τις οποίες δεν θυμάται την επόμενη ημέρα όπως ο ίδιος δηλώνει απολογούμενος ενώπιον των δικαστών όχι για να αποσπάσει την εύνοια του Δικαστηρίου αλλά γιατί, λόγω της κατάστασής του, «όντως δεν θυμάται τι έκανε το προηγούμενο βράδυ» όπως διευκρινίζουν αστυνομικοί στην «Ε».Χθες πάντως κατά την παραπομπή του ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, έδειχνε να θέλει να οδηγηθεί... στις Φυλακές ίσως γιατί δεν είχε πού να πάει, ενώ είναι αμφίβολο αν θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο για την ημέρα που έλαβε αναβολή, καθώς η υπόθεσή του δεν δικάστηκε χθες λόγω απουσίας μαρτύρων. «Τι μέρα είναι σήμερα;» ρώτησε την πρόεδρο όταν του ανακοίνωσε πως θα πρέπει -στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας- να παρουσιαστεί ξανά στο Δικαστήριο για να δικαστεί.

ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ
Μέχρι πρότινος ο 19χρονος Βολιώτης παραπέμπονταν για κλοπές αυτοκινήτων, στα οποία αναζητούσε χρήματα ενδεχομένως για τα προς το ζην και όχι για να μετακινηθεί. Τις προάλλες μάλιστα είχε συλληφθεί έχοντας «ξηλώσει» ολόκληρη την καλωδίωση κάτω από τιμόνι αυτοκινήτου, έχοντας την εντύπωση ότι έτσι θα το έθετε σε λειτουργία.
Το αποτέλεσμα της δράσης του είναι πως η αποκατάσταση των ζημιών που προκαλεί στα αυτοκίνητα Λαρισαίων, σπάζοντας φινιστρίνια και παρμπρίζ για να εισέλθει σε αυτά, κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τα ελάχιστα κέρματα που συνήθως βρίσκει μέσα στα αυτοκίνητα και κλέβει. Προχθές το πρωί, ο 19χρονος βρέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας σε αγροτικό δρόμο πίσω από τη συνοικία του Αγίου Θωμά να έχει στην κατοχή του ένα μηχανάκι. Από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας διαπιστώθηκε πως το είχε κλέψει ξημερώματα από το σπίτι 57χρονου Λαρισαίου. Νωρίτερα, είχε κλέψει άλλη μοτοσικλέτα από 39χρονο Λαρισαίο, η οποία βρέθηκε εγκαταλειμμένη στη συνοικία του Αγίου Θωμά, κοντά στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων, εκεί δηλαδή όπου συνελήφθη. Το ίδιο βράδυ αποπειράθηκε να κλέψει ένα τρίτο μηχανάκι, από το σπίτι 43χρονου Λαρισαίου. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο στην προσπάθειά του να το κλέψει, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, προκάλεσε ζημιά στη μίζα της μοτοσικλέτας, αξίας 200 ευρώ.
Το ίδιο βράδυ διέρρηξε τέλος το Ι.Χ. 59χρονου Λαρισαίου. Αφού έσπασε το τζάμι, μπήκε στο αυτοκίνητο, ερεύνησε τους χώρους δίχως να αφαιρέσει αντικείμενα, με τον ιδιοκτήτη να καλείται να πληρώσει την αποκατάσταση της ζημιάς.
Με τη νέα δικογραφία σε βάρος του οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου -λόγω απουσίας μαρτύρων- η δίκη του αναβλήθηκε για το τέλος της εβδομάδας.                        

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass