Πρώτο κουδούνι για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΕΙΣ -ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 21:01

Της Νατάσας Πολυγένη

Ανάμεικτα τα συναισθήματα μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών χθες, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας

των Γυμνασίων και Λυκείων στη Λάρισα. Με μάσκες, αντισηπτικά και σίγουρα όχι ελεγμένοι με τεστ κορονοϊού επέστρεψαν στις φυσικές τους τάξεις. Οι μαθητές μετά από τρεις μήνες εγκλεισμού με τηλεκπαίδευση περίμεναν πώς και πώς τη μέρα που θα συναντούσαν και πάλι φίλους και συμμαθητές, αλλά και τους καθηγητές τους που για καιρό τους έβλεπαν πίσω από μία οθόνη.
Στον εκπαιδευτικό κόσμο όμως η απογοήτευση και η ανησυχία κυριάρχησαν χθες, αφού επέστρεψαν χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ για τον ιό μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει. Ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Αθανάσιος Φούντας, κάνει λόγο για αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας που για άλλη μια φορά ανοίγει τα σχολεία, χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.
«Στο παρά πέντε ενημερωθήκαμε ότι δεν θα γίνουν τα τεστ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πάγια θέση μας είναι να γίνονται συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αρχικά είχαμε προτείνει να γίνουν τεστ στα σχολεία την πρώτη μέρα λειτουργίας τους.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής μάς εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει και έτσι σε συνεργασία με την Περιφέρεια οργανώναμε να γίνουν τεστ σε χώρους σχολείων μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν έτοιμη. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ ενημερωθήκαμε ότι τα τεστ δεν θα μπορούσαν να γίνουν, με τη δικαιολογία ότι ο ΕΟΔΥ δεν είχε προσωπικό. Τελικά επιστρέψαμε στα σχολεία χωρίς να έχουμε εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου, σε μια περίοδο που η ανησυχία είναι έντονη λόγω των μεταλλάξεων του ιού. Το Υπουργείο Παιδείας για ακόμα μία φορά αδιαφορεί και μας παραπέμπει στην πλατφόρμα του, όπου μπορούμε να δηλώσουμε για να κάνουμε το τεστ, που όλοι ξέρουμε πώς λειτουργεί και τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι να το κάνει κάποιος» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αύριο Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών, να κάνουν δωρεάν τεστ για κορονοϊό, όσο συχνά το επιθυμούν, μέσω της ειδικής πλατφόρμας σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα https://edu.testing.gov.gr, απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χθες κατά την επίσκεψή της σε Γυμνάσιο της Αττικής.

 

Δε θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στο Ζάππειο

Λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 στην Τ.Κ. Ζάππειου του Δήμου Κιλελέρ, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης ανακοίνωσε ότι το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο του Ζάππειου δε θα λειτουργήσουν.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass