Ρύθμιση οφειλών πολιτών και νομικών προσώπων προς τους δήμους

«ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΥΠ.ΕΣ. Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2021 15:18

Με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο 4764/2020 «δίνεται εκτάκτως η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από 15-02-2020 μέχρι και 28-02-2021»

τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκ. Βορίδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας, Κυρ. Βελόπουλου. Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας με το οποίο ζητούσε το πάγωμα των δημοτικών τελών και των οφειλομένων δόσεων για ένα εξάμηνο».
Με τον κ. Βορίδη απαντώντας να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού COVID-19, προέβη σε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) της χώρας, με σκοπό τη λήψη μέτρων από τους Ο.Τ.Α. αποφυγής και διάδοσης του ιού».
Ετσι «κατανεμήθηκε σε δήμους της χώρας ποσό συνολικού ύψους 11.620.000 €, εκ του οποίου, στους δήμους του Νομού Λάρισας ποσό ύψους 280.000 €. Επιπροσθέτως, και προκειμένου να διασφαλιστεί το παρεχόμενο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών», με άλλες αποφάσεις «επιχορηγήθηκαν εκτάκτως όλοι οι δήμοι της χώρας με συνολικό ποσό ύψους 170.000.000 €, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορονοϊού, καθώς και την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών. Η εν λόγω επιχορήγηση, για τους δήμους του Νομού Λάρισας ανήλθε στο ποσό των 3.833.828,79 €.
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν.4683/2020 (Α’ 83) «μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α’ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass