Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2021 15:48

Καταγγέλλουν τη δίωξη του προέδρου ΟΕΝΓΕ

Ο Σύλλογος Ιατρών Ε.Σ.Υ.-Ειδικευομένων του Π.Γ.Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του «καταδικάζει τη δίωξη της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., η οποία καλείται να απολογηθεί για την απεργιακή κινητοποίηση στις 24/9/2020 των νοσοκομειακών ιατρών με πάγιο αίτημα την

ενίσχυση και θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας προ των πυλών του 2ου κύματος της πανδημίας.
Πίσω από τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα κροκοδείλια δάκρυα είναι εμφανής η προσπάθεια φίμωσης του νοσοκομειακού κινήματος. Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

 

28 νέα κρούσματα χθες στη Λάρισα

Σε διψήφιο αριθμό επανήλθαν χθες τα νέα κρούσματα λοίμωξης του νέου κορονοϊού (Covid-19) στη Λάρισα όπου, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των 1.526 νέων κρουσμάτων πανελλαδικά, καταγράφηκαν 28 από τα συνολικά 59 κρούσματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έντεκα κρούσματα καταγράφηκαν στη Μαγνησία, 15 στα Τρίκαλα και 5 στην Καρδίτσα. Στη συνοικία της Φιλιππούπολης και ειδικότερα στην πλατεία της συνοικίας θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Λαρισαίων και τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σήμερα Tετάρτη έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test. Επίσης αύριο Πέμπτη rapid test θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 

Στο συλλαλητήριο για την Παιδεία και η Ενωση Γονέων Μαθητών
ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Στη σημερινή κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία, το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, συμμετέχει και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λαρισαίων. Η Ένωση εκφράζει την αντίθεσή της για τους όρους λειτουργίας των σχολείων και ζητά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά με ασφάλεια. Αναλυτικότερα, ζητούν «Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά τμήμα. Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν οι 41 σχολικές αίθουσες που είναι κενές στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες. Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να ενισχυθούν τα σχολεία με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις  μόνιμων εκπαιδευτικών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία. Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών και αστικών λεωφορείων και ιδιαίτερα της γραμμής 4 που μεταφέρει μαθητές, εργαζόμενους στο ΠΝΛ και ασθενείς. Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. - Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από σχολές της επιλογής τους».

 

«Διαφάνεια στα ευρωπαϊκά προγράμματα»
Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Με αφορμή τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούν τα σχολεία, η ΕΛΜΕ Λάρισας απευθύνει κάλεσμα στο Υπουργείο Παιδείας να δημοσιεύσει τα στοιχεία των χρηματοδοτήσεων ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο διαφάνειας. Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «To ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας διαπιστώνει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούν μια σειρά σχολεία αλλά και οι τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου. Επειδή η υλοποίησή τους συνεπάγεται μια σειρά χρηματοδοτήσεων των προγραμμάτων αυτών, ζητά τη δημοσίευση όλων εκείνων των στοιχείων που θα δημιουργούσαν ένα πλαίσιο διαφάνειας γύρω από το ύψος των οικονομικών μεγεθών αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτά. Καλεί τη διοίκηση να μεριμνήσει ώστε η υλοποίηση των προγραμμάτων να γίνεται με ισότιμους όρους για κάθε εκπαιδευτική μονάδα και κάθε εκπαιδευτικό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει η διοίκηση να λειτουργεί και σε σχέση με προγράμματα που υλοποιούν οι υπηρεσίες της τοπικά (ΠΔΕ – ΔΔΕ)».

 

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού
ΑΥΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΣΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης – Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας και Καρδίτσας διά των εκπαιδευτικών του Τομέα Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Λάρισας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζω το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και τις διαδικασίες εισαγωγής» αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η επίκουρη καθηγήτρια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπεκιάρη Αλεξάνδρα, η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Μπατσίλα Δάφνη και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Λάρισας κ. Τσιτώτας Κωνσταντίνος. Στο τέλος κάθε εκδήλωσης οι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές και τις ομιλήτριες. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τον συντονισμό του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας μέσω της πλατφόρμας WEBEX σε σύνδεσμο που έχει κοινοποιηθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες μέσω των σχολείων τους και στον οποίο καλούνται να συνδεθούν 10΄ νωρίτερα της προκαθορισμένης ώρας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας, https://blogs.sch.gr/kesylar/, τηλέφωνο επικοινωνίας 241055522
Κ.Ε.Σ.Υ. Καρδίτσας, https://kesy-new.kar.sch.gr/, τηλέφωνα επικοινωνίας 24413-54525, 24410-79891.

 

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η φύλαξη ποδηλατοστασίων

Κύριε Διευθυντά,Μετά από δύο τηλεφωνικές διαμαρτυρίες και επειδή δεν δόθηκε λύση διαμαρτύρομαι και σας ενημερώνω και εγγράφως:
Α) Στη Ρούσβελτ 2 μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας δίπλα στον φωτοστάτη αφαιρέθηκαν - εκλάπησαν και δεύτερη φορά τα ποδηλατοστάσια (από γνωστούς αγνώστους).
Επειδή το πρόβλημα παραμένει, επειδή η Ρούσβελτ είναι ο εμπορικότερος πεζόδρομος της Λάρισας με εκατοντάδες εργαζομένους σε καταστήματα και πολυκαταστήματα, σας παρακαλώ να επανατοποθετήσετε άμεσα τα ποδηλατοστάσια.
Β) Επειδή τα ποδηλατοστάσια είναι δημόσια περιουσία, διερωτώμαι ποιος είναι αρμόδιος για τη διαφύλαξή της και την ανεύρεση των ενόχων και μέχρι τώρα τι ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή;
Μπορεί ο καθένας ανενόχλητα χωρίς καμία συνέπεια να απομακρύνει, κλέβει, καταστρέφει δημοτική περιουσία. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Λάρισας και προφανώς εκπρόσωπος του φορέα, σας παρακαλώ να δώσετε άμεση λύση. Πολλά κολονάκια στο ιστορικό εμπορικό κέντρο έχουν στραβώσει και είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για τους διερχόμενους πεζούς συμπολίτες μας.
Παράκλησις να διορθωθούν.
Με εκτίμηση
Ιωάννης Μότσιος, Προέδρος του Συλλόγου

 

Πέταξε μπάζα στον Συκουριώτη
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Για παράβαση του νόμου περί περιβαλλοντικής προστασίας συνελήφθη ένας 40χρονος Αμπελωνίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών. Συγκριμένα, προχθές το μεσημέρι, ο 40χρονος οδηγός με το φορτηγό τεχνικής εταιρείας απέρριψε στις όχθες του χειμάρρου Συκουριώτη στην Όσσα του Δήμου Τεμπών, ένα φορτίο με μείγματα αποβλήτων δομικών κατασκευών και κατεδαφίσεων. Το φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος. 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass