Παρεμβάσεις αναρχικών για τον Δημ. Κουφοντίνα

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2021 15:07

Αναρχικοί της Λάρισας αναλαμβάνοντας την ευθύνη για δράσεις τους, σε κείμενό τους

στον ιστότοπο Indymedia σημειώνουν πως «το Σάββατο 6/2 και την Κυριακή 7/2 πραγματοποιήσαμε δύο παρεμβάσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και όμηρο του ελληνικού κράτους επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα. Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στα γραφεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χ. Κέλλα και τα ξημερώματα της Κυριακής στα πολιτικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με μπογιές και τρικάκια.
Σε μια συνθήκη, όπου με φόντο την πανδημία, διευρύνονται τα μέσα κοινωνικής πειθάρχησης και η καθημερινότητα μετατρέπεται σε πεδίο εντατικής αστυνόμευσης, οι πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις φυλακές μετατρέπουν τις συνθήκες κράτησης ακόμα πιο επισφαλής για τους έγκλειστους.
Όσο βάθαινε η «υγειονομική κρίση» άλλο τόσο τα σωφρονιστικά ιδρύματα μετατρέπονταν σε θαλάμους εξόντωσης των κρατουμένων, μέσω της πλήρης απογύμνωσής τους από στοιχειώδη δικαιώματα. Από τις μαζικές απεργίες πείνας στην Πέτρου Ράλλη μέχρι τις φυλακές Λάρισας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, κρατούμενοι αντιστάθηκαν στις επιβαλλόμενες θανατοπολιτικές και στις προκλητικές μεταθέσεις που υπέστησαν οι πολιτικοί κρατούμενοι, υπό τη σκιά του φόβου των ιθυστάμενων για περαιτέρω αναταραχές.
Τον Ιανουάριο του 2021, η βίαιη απαγωγή του συντρόφου Δ. Κουφοντίνα, η μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού, παρά το προβλεπόμενο από τους ίδιους τους νόμους τους για μεταγωγή στον Κορυδαλλό ,όπου και αιτείται να επιστρέψει, κλιμακώνει τον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και καιρό, ενάντια σε όσους αποτελούν τροχοπέδι στα σχέδια της κυβέρνησης. Για άλλη μια φορά, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα συντρόφια μας, εντός και εκτός κελιών, σαμποτάροντας με όλα τα μέσα το υπάρχον.
Να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί άλλη μια κρατική δολοφονία χωρίς κόστος στους ιθύνοντες» καταλήγει η ανακοίνωση ζητώντας την «άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δημ. Κουφοντίνα».
Να σημειωθεί πως χθες το απόγευμα, στο Αρχαίο Θέατρο από την Κατάληψη Ντουγρού διοργανώθηκε νέα εκδήλωση αλληλεγγύης στον καταδικασθέντα για τη συμμετοχή του στην «17 Νοέμβρη», Δημ. Κουφοντίνα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass