Αναζητούν φόρμουλα για κορονοενίσχυση στο βαμβάκι

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2021 15:05

Μια πρώτη γνωριμία-επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης με την Εθνική Διεπαγγελματική Βάμβακος

είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, ενώ στη συζήτηση αναφέρθηκε, αλλά δε συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της ενίσχυσης του βαμβακιού λόγω μείωσης τιμής από την πανδημία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ο υπουργός αναγνώρισε την επαγγελματική και σύγχρονη προσέγγιση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Βάμβακος, ενώ διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα θέματα ελέγχων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ και εφαρμογής νέων προτύπων για την ανάδειξη της ποιότητας της ελληνικής παραγωγής βάμβακος. Τέλος, αποφασίστηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση». Σχετικά με το αίτημα που έχει καταθέσει η ΔΟΒ να δοθεί ενίσχυση 70 ευρώ το στρέμμα στη βαμβακοκαλλιέργεια, λόγω της πανδημίας και με βάση τα όσα είπε ο κ. Λιβανός στην πρόσφατη συνάντησή του με την ΕΟΑΣ Καρδίτσας («έχετε δίκαιο, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα»), όλα δείχνουν ότι αν τελικά υπάρξει πολιτική βούληση, το ποσό που θα δοθεί θα κυμαίνεται περί τα 35-40 ευρώ το στρέμμα, ενώ υπάρχουν φωνές που προτείνουν μια κλιμάκωση στην ενίσχυση, υπέρ των μικροκαλλιεργητών. Όμως σε κάθε περίπτωση απαιτείται τεκμηρίωση και στην Ε.Ε. Όσον αφορά στη συνδεδεμένη ενίσχυση αυτή θα δοθεί προς τα τέλη Μαρτίου και θα κυμαίνεται στα 67 ευρώ περίπου ανά στρέμμα.ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
Ο υπΑΑΤ κ. Λιβανός σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στα προγράμματα ενίσχυσης που διαθέτει το ΥΠΑΑΤ, εξήγησε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και παράλληλα με τη νέα ΚΑΠ. Το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι ένα όπλο για να στηρίξουμε την προσπάθεια για επενδύσεις», επισήμανε ο κ. Λιβανός. Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του Υπουργείου ο κ. Λιβανός είπε ότι πρέπει να διαμορφώσουμε τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία για τα επόμενα επτά χρόνια, να προστατεύσουμε την ελληνική παραγωγή και να αποτρέψουμε τις ελληνοποιήσεις προϊόντων, να ενισχύσουμε τους ελέγχους για την ασφάλεια του καταναλωτή, να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα και να τα κάνουμε πιο ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές και να ενισχύσουμε το ελληνικό σήμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass