Ποδαρικό με χιόνια και βροχές

Στα 45 εκατοστά το χιόνι στον Κίσσαβο *Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Αγιά *Επί ποδός ο μηχανισμός της Περιφέρειας

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 21:54

Με έντονες βροχές και χιόνια μπήκε στη Θεσσαλία η πρώτη ημέρα της άνοιξης, προχθές Σάββατο, με τις καιρικές συνθήκες να θυμίζουν χειμώνα και ας μεγαλώνει συνεχώς η μέρα έως το θερινό ηλιοστάσιο. Προβλήματα και για τους σεισμοπαθείς του νομού που

διαβιούν σε οικίσκους και τροχόσπιτα, παρά το γεγονός ότι όλοι τους έφυγαν από τις σκηνές των καταυλισμών. Τα προβλήματα γι’ αυτούς θα συνεχιστούν, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και τις επόμενες μέρες βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, με αποκορύφωμα την Τετάρτη.
ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ
Η κακοκαιρία με καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά που έπληξε από το Σάββατο ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Meteo.gr ήταν ιδιαίτερα έντονη στον νομό Λάρισας, αφού το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου καταγράφηκε στην Αγιά Λάρισας με 39 mm μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 12 ωρών. Στο παραλιακό μέτωπο μάλιστα το νερό δημιούργησε μικρά πλημμυρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Αγιοκάμπου (φώτο), στους δρόμους και στα ρέματα, όπως στον δρόμο Παλιουριά-Βελίκα. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η πόλη της Λάρισας με 24 mm και τα Πλατανούλια Λάρισας στην 7η θέση με 21 mm.
Η Περιφέρεια
Επί ποδός ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τα μηχανήματά της να επιχειρούν στον Αυχένα του Αγίου Δημητρίου, στο Λιβάδι και στο Σαραντάπορο για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου, λόγω της χιονόπτωσης στην περιοχή. Αρκετά μηχανήματα, κυρίως στο Σαραντάπορου και στο Λιβάδι επιχειρούσαν διαρκώς και κατάφεραν να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς.
Την ίδια ώρα ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονταν πάνω από τα 1.250 μ. υψόμετρο στον Κίσσαβο, όπου το ύψος του χιονιού ξεκινούσε από τα 30 εκατοστά και σε μερικά σημεία έφτανε και τα 45!                                               

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass