Ανέγερση νέου σχολείου στη Φαλάνη

Ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Βλαχούλης

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 20:26

«Να δρομολογηθούν από τον Δήμο όλες οι διαδικασίες, που απαιτούνται για την ανέγερση ενός νέου και ασφαλούς σχολείου στη Φαλάνη, που να ικανοποιεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αυτό θα πρέπει να γίνει με γρήγορες διαδικασίες όπως σωστά έγινε με το σχολείο στο Δαμάσι. Επίσης θα πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές την τρέχουσα σχολική χρονιά».
Αυτά ζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Βλαχούλης.
Ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, ο κ. Βλαχούλης ανέφερε: Ο πρόσφατος σεισμός που έγινε στις 3 Μαρτίου στην περιοχή μας είναι γεγονός. Εφερε πολλά προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του Δήμου μας και ανέδειξε ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα των παλιών σχολείων. Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές για την ψύχραιμη στάση τους στη διαχείριση της σεισμικής κρίσης, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα. Συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφερθώ στα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου της Φαλάνης που είναι και το χωριό μου. Η Φαλάνη είναι ένα χωριό με μεγάλη δυναμική και το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο της συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος μαθητών από τη Φαλάνη και το Δασοχώρι. Αρκετές χρονιές τα τμήματα του σχολείου ξεπερνούν τους 300 μαθητές. Αποτελείται από δύο κτίρια. Ένα πέτρινο και ένα μεταγενέστερο. Το πέτρινο κτίριο τού σχολείου που χτίστηκε το 1925 και είναι σχεδόν 100 ετών, μπορεί να άντεξε όλους τους προηγούμενους σεισμούς. Ο σεισμός όμως αυτός, το έχει πλήξει ανεπανόρθωτα. Έχει υποστεί τεράστιες ρωγμές και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι επικίνδυνη. Μετά και από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου από την εταιρεία κτιριακές υποδομές (ΚΤΥΠ) ,το πέτρινο κτίριο του σχολείου που είναι και διατηρητέο κρίθηκε ακατάλληλο.
Ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι μετά από όλα αυτά, πολλοί γονείς σκέφτονται να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Πολλές είναι και οι οικογένειες που νοικιάζουν στη Φαλάνη και τα παιδιά τους πάνε στο συγκεκριμένο σχολείο. Βέβαια ούτε κουβέντα για ανακατασκευή και επαναλειτουργία στο συγκεκριμένο κτίριο. Επείγουσα ανάγκη λοιπόν είναι, να δρομολογηθούν από τον Δήμο όλες οι διαδικασίες, που απαιτούνται για την ανέγερση ενός νέου και ασφαλούς σχολείου, που να ικανοποιεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό θα πρέπει να γίνει με γρήγορες διαδικασίες όπως σωστά έγινε με το σχολείο στο Δαμάσι. Επίσης θα πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές την τρέχουσα σχολική χρονιά, καθώς σε λίγες ημέρες, όταν θα ανοίξει η εκπαίδευση με τη φυσική παρουσία των μαθητών, δεν υπάρχει πιθανότητα αυτός ο χώρος, στην κατάσταση που βρίσκεται, να φιλοξενήσει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass