«Φώναξαν» για ανοιχτά - ασφαλή σχολεία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2021 21:03

Τα αιτήματά τους για ανοιχτά – ασφαλή σχολεία, μέτρα για την υγεία και κάλυψη των κενών θέσεων, εξέφρασαν χθες κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης των Σχολείων, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.) Θεσσαλίας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.


Στην ομιλία της η πρόεδρος του ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας, κ. Μαρία Τέλλιου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με την εγκληματική της πολιτική, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων, με την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, διαδίδοντας ψέματα ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, άρα δεν χρειάζονται μέτρα, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία στις αρχές Νοέμβρη και αρκετά από αυτά να παραμένουν κλειστά για πέντε συνεχόμενους μήνες από τότε» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση εμπαίζει για ακόμα μία φορά και τους εκπαιδευτικούς με το ζήτημα του εμβολιασμού. Στα Ειδικά Σχολεία, αν και λειτουργούν κανονικά, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί, ενώ στη Γενική Εκπαίδευση η πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν εμβολιασμοί στα τέλη του Μάη. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι και ο θάνατος συναδέλφου εκπαιδευτικού του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας η κ. Κική Συμεωνίδου ανέφερε πως: «Είμαστε πάλι εδώ πέρα έναν χρόνο μετά την πανδημία για να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κατάρτιση τμημάτων, την πρόσληψη υγειονομικού και προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και τη δημιουργία σχολικών μονάδων Ειδικών Σχολείων που τα παιδιά δεν θα είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Η Ειδική Αγωγή θρηνεί τους τελευταίους μήνες 3 θύματα, ένα εκ των οποίων που υπηρετούσε σε σχολείο της Λάρισας. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους και δεν θα επιτρέψουμε να θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο και θα διασφαλίσουμε την υγεία όλων».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λάρισας κ. Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε ότι «Δεκατρείς μήνες τώρα η κυβέρνηση αλλά και η τοπική διοίκηση με τις ευθύνες που έχουν, δεν φρόντισαν να πάρουν ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Πόσο μάλλον στην περιοχή μας, όπου μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου τα προβλήματα παραμένουν, παρά το γεγονός πως οι 30 σχολικές μονάδες που προέκυψαν από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο άλλαξαν κατηγορία και μόνο 5 σχολικές μονάδες αυτή τη στιγμή κρίνονται ακατάλληλες με μεγάλη αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας. Θέλουμε ανοιχτά σχολεία να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα, να είναι σύγχρονα, ασφαλή και αντισεισμικά θωρακισμένα».
Ο εκπρόσωπος ΕΛΜΕ κ. Παναγιώτης Ρεμπάπης τόνισε: «Συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα του ΣΕΒΕΠΕΑ. Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κινδυνεύουν και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά τάξη, επαναλαμβανόμενα τεστ τα οποία δεν θα είναι τα Self Test που δεν είναι αξιόπιστα. Πρέπει να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων, μείωση της διδακτικής ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, κατάργηση των νόμων Κεραμέως που ιδιωτικοποιούν τη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ειδικά των αναπληρωτών που χρόνια τώρα εργάζονται ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό».
Εκ μέρους του Παραρτήματος Λάρισας Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αχιλλέας Σίμος και από Εργατικό Κέντρο Λάρισας ο πρόεδρος κ. Γιάννης Σκόκας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ
- ΦΩΤ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass