«Ωρα να έρθουν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο»

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ -ΤΣΙΟΠΑΣ: Ο ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 21:01

Του Κώστα Γκιάστα

Ως μια φυσιολογική εξέλιξη για να επέλθει ανανέωση στην παράταξη «ΣυνΠολιτεία»,

αλλά και γενικότερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χαρακτήρισε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης μιλώντας στην «Ε».
Ο κ. Σαρχώσης, που ήταν επικεφαλής της παράταξης και θα αντικατασταθεί από τον κ. Χρήστο Τσιόπα, με αυτήν την κίνηση κλείνει έναν κύκλο 35 ετών, καθώς είχε εκλεγεί για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1986. Από τότε μέχρι σήμερα διετέλεσε γραμματέας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (για τις περιόδους 1986-1990 και 2007-2010 αντίστοιχα), ενώ την περίοδο 2014-2019 ήταν δήμαρχος Τυρνάβου.
«Μετά από μια τέτοια μακρά περίοδο εμπλοκής, αλλά και με τις δεδομένες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στις εκλογές του 2019, δεν υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι να παραμείνω. Χρειάζεται τόσο η παράταξη όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα νέους ανθρώπους με νέες ιδέες. Εγώ μην ξεχνάτε πως ηλικιακά ανήκω στη γενιά της μεταπολίτευσης. Είμαι ένας άνθρωπος με άλλη λογική από αυτήν που έχουν τα νέα πρόσωπα. Άρα ανανέωση…» δηλώνει χαρακτηριστικά και θυμάται πως «τη δεκαετία του ‘80 η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρούνταν εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας. Από τότε υπήρχε ελπίδα πως θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος της για την ουσιαστική αποκέντρωση. Τώρα όμως γίνεται περισσότερο γραφειοκρατική με αποκορύφωμα το γεγονός πως χάνει το Δημοτικό Συμβούλιο αρμοδιότητες που τις παίρνει η Οικονομική Επιτροπή. Στόχος του «Κλεισθένη» ήταν η όσμωση απόψεων, όμως αντί αυτού γίνεται μια μεταφορά αρμοδιοτήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Για τον κ. Χρήστο Τσιόπα που θα είναι πλέον ο νέος επικεφαλής της παράταξης τόνισε πως είναι «εργατικός και αποτελεσματικός».
Από την πλευρά του ο κ. Τσιόπας μιλώντας στην «Ε» χαρακτήρισε τον κ. Σαρχώση ως έναν ακέραιο άνθρωπο με κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική ζωή.
Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Στο πρόσωπο του Σαρχώση έβλεπα έναν αυτοδιοικητικό, που όχι μόνο πίστευε και πιστεύει στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και δούλεψε για την ισχυροποίησή του. Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά πολιτική σκέψη και τόλμη, γιατί έκανε πράγματα για τους πολίτες ξεπερνώντας αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης. Δεν δίστασε να συγκρουστεί για το καλό του Δήμου. Δούλευε πάντα για τους πολλούς με ιδιαίτερη αποστροφή στην ιδιοτέλεια.
Είναι ένας ακέραιος άνθρωπος με κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική ζωή. Πιστεύω πως θα παραμείνει ενεργός και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών».
Για το γεγονός πως πλέον αναλαμβάνει εκείνος τα ηνία της παράταξης «ΣυνΠολιτεία» εξήγησε πως για τον ίδιο δεν αλλάζει κάτι, καθώς συνεχίζει «από το ίδιο μετερίζι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Η παράταξη «ΣυνΠολιτεία» έχει συνολικά πέντε δημοτικούς συμβούλους. Τον Χρήστο Τσιόπα πλέον ως επικεφαλής, τον Κώστα Χρυσοβέργη, τη Φανή Λαγκιόλη και δύο που αντικατέστησαν τους Παναγιώτη Σαρχώση και Γιώργο Κουτσοδήμο (επίσης παραιτήθηκε), Μαρία Παιδή – Νασίκα και Χαρίκλεια Σουρλατζή αντίστοιχα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass