Πιτ μπουλ κατασπάραξε γκριφόν κανίς

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ -ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΛΑΦΡΑ 58ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ -ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 21:02

Ένα σκυλάκι ράτσας γκριφόν κανίς κατασπάραξε άλλος σκύλος, ράτσας πιτ μπουλ

με τους δύο ιδιοκτήτες των ζώων να καταλήγουν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, εκεί όπου ο ένας συνελήφθη, ο δε δεύτερος φιλόζωος, έχοντας χτυπήσει ελαφρά στην προσπάθειά του να σώσει το μικροκαμωμένο σκυλάκι του από το στόμα του γνωστού, για τη δύναμη αλλά και τις επιθέσεις του ακόμη και σε βάρος ανθρώπων, πιτ μπουλ.
Το περιστατικό συνέβη προχθές στην οδός Διογένους, στο κέντρο της Λάρισας όταν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ο 58χρονος Λαρισαίος έβγαλε βόλτα το κανίς του, σκυλάκι στο οποίο επιτέθηκε αιφνιδιαστικά το πιτ μπουλ ιδιοκτησίας ενός 35χρονου Λαρισαίου.
Κατά μία εκδοχή, το εύσωμο σκυλί διέφυγε της προσοχής του 35χρονου ιδιοκτήτη του και εξήλθε του αυτοκινήτου που το μετέφερε από το μισάνοιχτο παράθυρο. Κατά μια δεύτερη εκδοχή το εύσωμο σκυλί, εμφανίστηκε στο πεζοδρόμιο τρέχοντας ανάμεσα από σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα και, αιφνιδιάζοντας τον 58χρονο άρπαξε στο στόμα του το αδύναμο κανίς με αποτέλεσμα να το θανατώσει.
Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, το δάγκωσε με τέτοια δύναμη που ο 58χρονος, όχι μόνο δεν κατάφερε να αποσπάσει το σκυλάκι του από το στόμα του πιτ μπουλ για να αποτρέψει τον πνιγμό, αλλά στην προσπάθειά του να σώσει τον σκύλο του, το πιτ μπουλ αντιστεκόμενο τραβώντας, τον «παρέσυρε» κιόλας και πέφτοντας στο πεζοδρόμιο προκλήθηκε ελαφρά σωματική βλάβη και στον ίδιο σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας.
Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ συνελήφθη κατηγορούμενος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για την ελαφρά σωματική βλάβη σε βάρος του 58χρονου, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Κτηνίατρος θα εξετάσει και τα δύο σκυλιά για να βεβαιώσει, μεταξύ άλλων, την αιτία θανάτου, ενώ να σημειωθεί ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Λάρισας, βεβαιώθηκε και στους δύο ιδιοκτήτες διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012.
Αφού πέραν των γνωστών υποχρεώσεων των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς («ο ιδιοκτήτης σκύλου, μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από τον χώρο της ιδιοκτησίας του...») με νεότερη τροποποίηση της νομοθεσίας έγινε πλέον υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ) των ζώων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass