Κόντρα για κολόνες-«Ατλαντες» πολυκατοικίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΤΙΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ *ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΛΕΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 14:00

Τον ύπνο τους έχουν χάσει 15 οικογένειες στη Λάρισα που κατοικούν σε μια οικοδομή η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των δρόμων Ηρώων Πολυτεχνείου και Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για το κτίσμα το οποίο στη βάση του έχει δύο πολύ χαρακτηριστικές φιγούρες ανθρωπόμορφες παραστάσεις «Άτλαντες», τις οποίες ωστόσο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο ισόγειο δεν τις επιθυμεί και θέλει να τις γκρεμίσει. Ωστόσο, οι ένοικοι της πολυκατοικίας, αλλά και ο μηχανικός που την κατασκεύασε, εξηγούν στην «Ε» ότι πρόκειται για βασικό στοιχείο για τη στατική επάρκειά της και ανησυχούν πως εάν τις γκρεμίσει θα κινδυνεύσουν οι ζωές τους σε ενδεχόμενο σεισμό.

Ήδη μάλιστα τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αστυνομικές αρχές και τα συνεργεία που φτάνουν στο σημείο, ενώ εκκρεμεί και εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων. Υποστηρίζουν μάλιστα πως γι’ αυτήν την υπόθεση υπάρχουν και σχετικές αποφάσεις που το απαγορεύουν.
Η κ. Μ.Γ. ζει στην εν λόγω οικοδομή από το 2007 και διετέλεσε και διαχειρίστρια για κάποιο διάστημα, ενώ πλέον η διαχείριση είναι σε εταιρεία. Εξηγεί πως πρόκειται για μια παλιά ιστορία, όμως τώρα ανησυχεί έντονα.
«Προσπαθεί να τα γκρεμίσει με κάθε τρόπο, ενώ δεν έχει βγάλει τις απαραίτητες άδειες γι’ αυτό. Ήρθε ξαφνικά και όταν ξεκίνησαν οι εργασίες τραντάχτηκε όλο το οικοδόμημα. Πλέον έχουμε χάσει τον ύπνο μας και ζητάμε να υπάρξει κάποια παρέμβαση γιατί δεν νοείται να γκρεμίσει κολόνες που αποτελούν στατικό στοιχείο της οικοδομής μας» σημειώνει στην «Ε» και υποστηρίζει πως «εδώ ζούνε τόσες οικογένειες με μικρά παιδιά. Όλοι πλέον τρέμουν στην ιδέα πως μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».
Ο κ. Περικλής Χασάπης είναι ο μηχανικός κατασκευαστής της οικοδομής και ανησυχεί για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μιλώντας στην «Ε», υποστηρίζει πως δεν πρόκειται για δύο διακοσμητικούς «Άτλαντες», αλλά για κολόνες με οπλισμένο σκυρόδεμα και προσφέρουν αντοχή και στήριξη στην οικοδομή.
Ο μηχανικός της οικοδομής υποστηρίζει πως υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που ακυρώνει τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη για την κατεδάφιση. Μάλιστα, στην τεχνική έκθεση του κ. Χασάπη σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές - ανθρωπόμορφες παραστάσεις «αποτελούν μέρος του φέροντα οργανισμού του κτιρίου και ότι η καθαίρεση αυτών θα προκαλέσει βλάβη στη στατική επάρκεια της οικοδομής».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass