«Η Κυβέρνηση στραγγαλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤH ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 14:20

Στην Ολομέλεια της Βουλής, ως ειδική αγορήτρια επί του προεκλογικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, τοποθετήθηκε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη ΚΤΕ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη. Η Λαρισαία βουλευτής σημείωσε ότι «Τρίτη σήμερα και την Κυριακή ανοίγουν οι κάλπες των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών. Αυτήν τη στιγμή επιλέξατε, για να φέρετε άρον-άρον ένα Νομοσχέδιο που δίνει τη «χαριστική βολή» στην αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α., ένα εγχειρίδιο ρουσφετολογίας που θα έπρεπε ήδη να έχετε αποσύρει».


Η Ευαγγ. Λιακούλη ανέδειξε ότι στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή, «η δημοσιονομική εικόνα του ενοποιημένου προϋπολογισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει όχι απλώς μίζερη, αλλά άκρως επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. Για το 2023, έλλειμμα 318 εκατομμυρίων. Για το 2024, έλλειμμα 288 εκατομμυρίων».
Περαιτέρω, καυτηρίασε «το πόσο μακριά από την αυτοδιοικητική πραγματικότητα κινείται το Νομοσχέδιο. Μέσα σ’ αυτά τα άρθρα, βρίσκεται μονάχα ο προεκλογικός πανικός ενός κόμματος που νοιάζεται μόνο να βάψει τον χάρτη γαλάζιο και, για να αβαντάρει τους υποψηφίους του, δεν διστάζει να νομοθετήσει ένα επικοινωνιακό «τυράκι» ρουσφετολογίας, ώστε οι δεξιοί υποψήφιοι ανά την επικράτεια να τάζουν σε πλατείες και χωριά ότι έχουν «τις άκρες» να σώσουν το τάδε Νομικό Πρόσωπο από την κατάργηση ή αντιστρόφως, αναλόγως ακροατηρίου, να εξαγγέλλουν ότι έχουν «τα μέσα» για βέβαιη κατάργηση».
Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Λάρισας σημείωσε πως «…κάποιες δεκαετίες πριν, στις Δημοτικές Εκλογές του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναφερόμενος στους νεοεκλεγέντες, είχε πει την ιστορική φράση «Το ΠΑΣΟΚ πραγματικά θεωρεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, της πιο άμεσης μορφής της Δημοκρατίας. Μαζί θα προχωρήσουμε για να στεριώσουμε και να βαθύνουμε τη Δημοκρατία».
Στο 2023 πια, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα στηρίξουν αυτόν τον θεμέλιο λίθο, δίνοντας ρόλο και λόγο σε δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις που πραγματικά νοιάζονται τον τόπο τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass