«Εξαιρετικό παρθένο» ελαιόλαδο …μισοτιμής

ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΠΛΑΝΟΔΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ Α.Τ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2023 14:10

Στη σύλληψη ενός 30χρονου Λαρισαίου και ενός 31χρονου συνεργάτη του και υπηκόου Ρουμανίας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας καθώς διέθεταν παρθένο ελαιόλαδο σε πολύ …συμφέρουσα τιμή.

Οι δύο πλανόδιοι έμποροι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί τροφίμων, αφού στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό τους βρέθηκαν δοχεία με ελαιόλαδο αλλά χωρίς ταυτότητα.
Αναλυτικότερα, οι δύο πλανόδιοι συνελήφθησαν στην Ελασσόνα αφού νωρίτερα – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - βρέθηκαν στην Ολυμπιάδα αλλά και σε άλλα ενδεχομένως χωριά της επαρχίας, έχοντας πουλήσει το πιθανότερο δοχεία με ελαιόλαδο.
Δοχεία τα οποία έφεραν ετικέτα με επιγραφή «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χαλκιδικής» χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, στα δοχεία αυτά να «αναγράφονται στοιχεία προέλευσης, παρασκευαστή και σχετική προβλεπόμενη πιστοποίηση και με ημερομηνία λήξης την 31-12-2026».
Από τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων τα οποία έφεραν την ετικέτα για το λάδι της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πλανόδιοι διέθεταν προς πώληση τα συγκεκριμένα δοχεία, ανάλογα με το …παζάρι στην τιμή των 20 με 25 ευρώ το κάθε ένα. Σχεδόν στη μισή τιμή δηλαδή (4 ευρώ το λίτρο) από τις ήδη αυξημένες τιμές που διατίθεται φέτος, λάδι περυσινής παραγωγής.
Σημειώνεται πως στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 205 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 390 ευρώ, χρηματικά ποσά που κατά την ΕΛ.ΑΣ. προέκυψαν από την πώληση του λαδιού.
Οι δύο πλανόδιοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων, 4235/14, 4691/20, 4177/13 και 4849/21 για να αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι μετά από εισαγγελική εντολή. Τα δοχεία λαδιού κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία για εξέταση.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass