«Να κινούμαστε οικολογικά για να αναπνεύσει το περιβάλλον»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2023 14:20

Με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης συμμετέχει ο Δήμος Τεμπών στην εθνική εκστρατεία ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023, έχοντας θέσει ως στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για τη μετακίνησή τους. Συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενεργά, έχοντας ως αρωγό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο φετινός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.) στον Δήμο Τεμπών, μεταφέρθηκε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή του δήμου και πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες με πλούσιες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιό τους, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, ξεκίνησαν τις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τόσο αυτοί όσο και οι γονείς τους, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ «Τρίλιζα», πραγματοποίησαν ποδηλατάδα, καθοδηγούμενη από την κ. Μαρία Αδάμου.
Επίσης οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων και στη συνέχεια στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τη γυμνάστρια και zumba instructor κ. Νατάσα Αλεξάνδρου για το τι σημαίνει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για τα οφέλη της και συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές κινητικότητας. Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα, σνακς και αναψυκτικά.
«Σε μια εποχή κατά την οποία η εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Στόχος μας, η ενσωμάτωση και η εφαρμογή περιβαλλοντικών και βιώσιμων πολιτικών, η επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η χρήση ποδηλάτων, ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης αναμφίβολα μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Είναι στο χέρι μας να κινούμαστε οικολογικά επιτρέποντας στο περιβάλλον να “αναπνεύσει” τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass