ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Τιμήθηκε με επισημότητα η Εθνική Επέτειος

Εκδηλώσεις και στα σχολεία της επαρχίας

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2023 13:12

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και στην Αγιά η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.Το πρωί του Σαββάτου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων την οποία τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Άννα Βαρνά, και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, και κατατέθηκαν στεφάνια από τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Καλαμπάκα εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, από τον διοικητή της Φρουράς του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας αντισμήναρχο κ. Νικόλαο Τσιρονίκο εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς κ. Μιχάλη Κουπατσιάρα, από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς κ. Χρήστο Καρνάβα, από τον διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου κ. Χρήστο Αντωνίου, από τον δημοτικό σύμβουλο Αγιάς κ. Ζάχο Μπατζιόλα για την Εθνική Αντίσταση και τους Αναπήρους Πολέμου, από τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Άννα Βαρνά εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον κ. Ιωάννη Ξανθόπουλο, διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Αγιάς, εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» κ. Βαλάρη Βασίλειο.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών παραγόντων.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησαν και οι μαθητές της Αγιάς το πρωί της Παρασκευής.
Σε όλα τα σχολεία της κωμόπολης πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με ποιήματα, θεατρικά, ομιλίες και απονομές βραβείων και αριστείων, μετά το πέρας των οποίων ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, στον χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αντωνίων.
Παρόντες στην κατάθεση ήταν, μεταξύ άλλων, ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αργυρούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Σκαρκάλης, Σοφία Σοφολόγη - Μπαλταγιάννη και Πέτρος Μπαρμπέρης, διευθυντές των σχολείων και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass