Δεν κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στη Φιλιππούπολη

*ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ *«ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ… ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΩΡΟΛΟΓΑΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2023 14:50

Δεν κλείνει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, στη Λάρισα, μέχρι νεωτέρας, είναι η απόφαση της διοίκησής της, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν τόσο από το Αντιπροσωπευτικό Σωματείο Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, πανελλήνια, όσο και από την τοπική κοινωνία.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, με τον Β’ γραμματέα του Αντιπροσωπευτικού Σωματείου Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, κ. Μιχάλη Ωρολογά, να δηλώνει στην «Ε» τα εξής: «Είναι μια μικρή νίκη, μετά την άμεση αντίδραση του Σωματείου μας, την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και με πολιτικές παρεμβάσεις. Επιτεύχθηκε ο στόχος μας, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Είμαστε σε εγρήγορση, είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και συνεχίζουμε για την επόμενη πρόκληση που θα βρεθεί μπροστά μας και θα θίγει τα εργασιακά μας συμφέροντα».
Να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς είχε ενημερώσει τους έξι εργαζόμενους στο κατάστημά της στη Φιλιππούπολη ότι στις 3 Νοεμβρίου το κατάστημα θα κατεβάσει ρολά και παράλληλα τους ειδοποιούσε να συγκεντρώσουν και να «πακετάρουν» τα αρχεία τους.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπροσωπευτικού Σωματείου Εργαζομένων στην Τράπεζα, το οποίο κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.
Ο δε, κ. Ωρολογάς, είχε επισημάνει ότι: «Σήμερα είναι οι συνάδελφοί μας στη θέση να αδειάσουν τα γραφεία τους, αύριο θα είμαστε εμείς. Η λογική συρρίκνωσης, που συνεχίζει να αποτελεί κεντρική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς, οδήγησε μέχρι σήμερα σε δραστικές μειώσεις καταστημάτων δικτύου και σε μειώσεις προσωπικού μέσα από αλλεπάλληλες εθελούσιες εξόδους. Αποτέλεσμα; Από τη μια, σοβαρά προβλήματα πρόσβασης και ομαλής εξυπηρέτησης σημαντικών κομματιών της πελατείας και των τοπικών κοινωνιών».
Ο ίδιος τονίζει, επίσης, πως: «Η τράπεζα, με την εθελούσια έξοδο, βάζει στο κάδρο 785 εργαζόμενους από τα 385 καταστήματά της σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσή της και μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή, στοχεύει να εφαρμόσει σταδιακά ένα ψηφιακό μοντέλο με περισσότερα μηχανήματα και λιγότερους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή δεν δίνει ρόλο σε εργαζόμενους καταστημάτων που κλείνει…».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις εργαζομένων στην Τράπεζα, για εθελούσια έξοδο, συνεχίζονται μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Αντίθετα, δύσκολα εκτιμάται ότι θα ανατραπεί το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στον Τύρναβο.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της «Ε»: «Πριν από λίγο διάστημα έκλεισε το υποκατάστημα της Alpha Bank στον Τύρναβο, ενώ αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσής της και μετάβασής της στην ψηφιακή εποχή, στοχεύει να εφαρμόσει σταδιακά ένα ψηφιακό μοντέλο με περισσότερα μηχανήματα και λιγότερους εργαζομένους».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass