Διαφάνεια στην επιλογή των διοικήσεων

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2023 15:00

«Το Ν/Σ του Υπ. Εσωτερικών για την επιλογή των διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου έρχεται για πρώτη φορά από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να θεσπίσει αντικειμενικά κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων.

Το νομοθέτημα αυτό το οποίο δεν έχει κομματικά στερεότυπα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα και διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία μέσω της εισαγωγής αντικειμενικών κριτηρίων, αλλά και της συμμετοχής του ΑΣΕΠ για την επιλογή των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ομαλή λειτουργία και την τεχνολογική εξέλιξη των Φορέων».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος μιλώντας στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου Τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις. Στην τοποθέτησή του, ακόμη, αναφέρθηκε στη μεγίστης σημασίας εισαγωγή της στοχοθεσίας και της αξιολόγησης των οργάνων διοίκησης, επισημαίνοντας τα εξής: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρίνονται και να ξεχωρίζουν τα ικανά στελέχη, μέσα από τους στόχους που οι ίδιοι έχουν θέσει και οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους για μια δεύτερη τετραετία.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πάντα καινοτόμος και πρωτοπόρος, με αυτό το νομοσχέδιο βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στη δημιουργία του Κράτους Δικαίου που αποτελεί πρωταρχικό της μέλημα. Οι εποχές ΣΥΡΙΖΑ όπου μονοκονδυλιά έπαυε τις διοικήσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass