Πρόταση του Δ. Κιλελέρ για φορέα διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 14:30

Η συμβουλευτική ολλανδική εταιρεία HVA International, ως γνωστόν, κατέθεσε στην Κυβέρνηση κείμενο, στο οποίο αποτυπώνονται τα βασικά ευρήματα και σκιαγραφείται η στρατηγική, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί για την ανάταξη του θεσσαλικού κάμπου και την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας.

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δείχνει δεκτική στις προτάσεις των Ολλανδών, εκτιμώντας ότι η καταστροφή έχει δώσει την ευκαιρία για μια ευρύτερη ανάταξη της Θεσσαλίας, με οργανωμένο, σύγχρονο και βιώσιμο τρόπο.
Ένας τομέας στον οποίο οι Ολλανδοί εκτιμούν ότι απαιτείται παρέμβαση είναι η διακυβέρνηση.
Όπως καταγράφουν στην έκθεσή τους, οι πρόσφατες πλημμύρες απέδειξαν ότι η διαχείριση των υδατικών πόρων και των πλημμυρών είναι κατακερματισμένη σε πλήθος οργανισμών. Παράλληλα, υπάρχει ανεπαρκής συντονισμός και εποπτεία αυτών των οργανισμών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Ανάλογη τοποθέτηση, στην ανάγκη δηλαδή «αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης των υδατικών πόρων της Θεσσαλίας και τη συγκρότηση ενός πανελλήνιου φορέα, με τοπικές υποεπιτροπές, στελεχωμένου από έμπειρους επιστήμονες που θα γνωρίζουν τις υδατικές ανάγκες της κάθε περιοχής και θα προτείνουν εφικτές κι άμεσες λύσεις στα θέματα τω υδάτων» είχε προτείνει, από τις αρχές του 2022, ο δήμαρχος Κιλελέρ και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος, σε τέσσερις τουλάχιστον δημόσιες συνεδρίες.
Στη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στις 19.02.22, παρουσία των βουλευτών και των δημάρχων της Θεσσαλίας και εκπροσώπων της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.).
Στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Αργιθέα Καρδίτσας (γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο) στις 09.06.22 η Περιφέρεια με την ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα: «Το υδατικό πρόβλημα της περιοχής». Στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 14.12.22 με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Πόρων: Το Υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας». Και τέλος, στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα «Η κλιματική κρίση και η επιρροή της στην αγροτική οικονομία της περιοχής. Μέτρα και δράσεις» στις 10.06.23 στον Παλαμά Καρδίτσας.
Πρόκειται για μια άποψη που εμφανίζεται να βρίσκει όχι μόνο σύμφωνη την τοπική κοινωνία, αλλά και οργανωμένη να στηρίξει την υλοποίησή της και τη λειτουργία της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass