Δηλώνει «παρών» με αυτοδιοικητική παράταξη

*ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ *ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ», ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ Θ. ΜΑΜΑΚΟΥ *ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 8-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 17:29

Του Δημ. Κατσανάκη

Ο κύβος ερρίφθη! Σύντομα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αποκτήσει στη Λάρισα αυτόνομη αυτοδιοικητική παράταξη, σε μια προσπάθεια να δηλώσει την παρουσία του και να παρεμβαίνει στις τοπικές υποθέσεις του Δήμου Λαρισαίων με καθαρό και ενιαίο πολιτικό λόγο.

Μόνο που η απόφαση δεν ελήφθη τυπικά στην προχθεσινή Ολομέλεια της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, που τα είχε όλα: Σε μια συνεδρίαση, που ξεπέρασε τις 4,5 ώρες (!) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου μέλη της ΚΠΕ, της Ν.Ε. Λάρισας, των Δημοτικών Οργανώσεων του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και πολλά ιστορικά και νέα στελέχη επιχείρησαν μια αποτίμηση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών, έκαναν την αυτοκριτική τους, μίλησαν για τα κομματικά και προσωπικά λάθη στις διαδοχικές αυτοδιοικητικές εκλογές, επέκριναν όσους έκλεισαν «το μάτι» στη δεξιά αυτοδιοικητική παράταξη και κατέθεσαν σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Λαρισαίων.
Μέσα από μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες λίγο πριν το μεσημέρι, αναδείχθηκαν και αναλύθηκαν ζητήματα και προβληματισμοί για την επόμενη μέρα της παρουσίας και της έκφρασης του χώρου στα δημοτικά δρώμενα, καθώς επίσης για την παρουσία και τις δράσεις της τοπικής οργάνωσης που προγραμματίζονται στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Κοιλάδας και Γιάννουλης - Φαλάνης.
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων κατέθεσαν τις απόψεις τους ανέδειξαν ως κοινωνική ανάγκη τη συγκρότηση μιας αυτόνομης αυτοδιοικητικής παράταξης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα της «Ε» το προηγούμενο Σάββατο, παραπέμποντας την τυπική λήψη της απόφασης σε επόμενη σύγκληση της Ολομέλειας.
«Μέσα από διάλογο χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις με σκοπό την ενοποίηση του χώρου, αποφασίστηκε η διενέργεια μιας νέας ολομέλειας, όπου σε αυτή θα δημιουργηθούν Ομάδες Εργασίας με στόχο τη διαβούλευση με την κοινωνία, για τη δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Αυτοδιοικητικής Οργάνωσης πρότυπο, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση, δίνοντας το στίγμα της νέας αρχής στον χώρο της αυτοδιοίκησης στον Δήμο Λαρισαίων.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η προχθεσινή Ολομέλεια χαρακτηρίστηκε αφενός από το ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αφετέρου από τη συνύπαρξη στελεχών και μελών τριών αυτοδιοικητικών παρατάξεων του παρελθόντος, της «Λαρισαίων Πόλις» του Γιάννη Σάπκα, της «Πρωτοβουλίας Αξιών για τη Λάρισα ΠΡ.ΑΞΙ.» του Παναγιώτη Γούλα και της «Ορμής Ανανέωσης» του Παναγιώτη Γαμβρούλα, αλλά και κομματικών μελών που συμμετέχουν στη «Συμπαράταξη» του απερχόμενου δημάρχου, Απόστολου Καλογιάννη.
Με δεδομένη την απόφαση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων να στηρίξουν την προοπτική της αυτόνομης αυτοδιοικητικής πορείας, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η πρόσκληση -σε κάθε κατεύθυνση- συγκρότησης μιας προοδευτικής κίνησης, στην οποία μπορούν να συνυπάρξουν «όσοι ασπάζονται την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση». Μια κίνηση, που, όπως τόνιζε γνωστός αυτοδιοικητικός παράγοντας του χώρου, θα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και συγκλίσεις απόψεων, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τους συμμετέχοντες στη «Συμπαράταξη».
Αν και επισήμως στο ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν οποιαδήποτε σύνδεση της νέας αρχής με τις επικείμενες εξελίξεις στη «Συμπαράταξη» και τη διαφαινόμενη διαδοχή στην ηγεσία της παράταξης, ωστόσο παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς εκτιμάται ότι η αποχώρηση του Απόστολου Καλογιάννη αναμένεται να χαλαρώσει τους συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ τόσο των δύο χώρων όσο και μεταξύ των μελών μεταξύ τους, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτόν πρόσφορο έδαφος για μετακίνηση των κομματικών μελών του ΠΑΣΟΚ στη νέα δημοτική κίνηση.
Οι πρώτες κινήσεις της Δημοτικής Οργάνωσης, πάντως, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση, αφορούν στη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας για τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις προθέσεις όσων έχουν αναλάβει το φιλόδοξο εγχείρημα είναι η συγκρότηση Ομάδων Εργασίας αντίστοιχων με το περιεχόμενο των Αντιδημαρχιών, που θα συστήσει ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, προκειμένου να παρακολουθούνται αποτελεσματικά οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτές.
Εάν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες προθέσεις, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη «Συμπαράταξη», τότε η σύγκληση της επόμενης Ολομέλειας τοποθετείται χρονικά εντός του ερχόμενου Ιανουαρίου, με όλες τις πλευρές να μη βιάζονται για την προώθηση του εγχειρήματος και το άνοιγμα στην κοινωνία. Άλλωστε, ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός στρέφεται πλέον στην επίσκεψη του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλία, την τρίτη κατά σειρά από τις πλημμύρες, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του στίγματος των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση του κάμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass