Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 15:10

Εκδήλωση για την Ισότητα στο «Χατζηγιάννειο»

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών ή και πολλαπλών διακρίσεων Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, πραγματοποιεί εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, με θέμα «Δικαίωμα στην Ισότητα-Δικαίωμα στη Ζωή».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτέχνες του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών με μουσικά κομμάτια και απαγγελία ποιημάτων. Επίσης, θα παρουσιαστούν φιλοτεχνικές δημιουργίες των γυναικών και των παιδιών του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και του 6ου Γυμνασίου Λάρισας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ημερίδα για τον εθελοντισμό και τον Λαϊονισμό

Ημερίδα για την πολύτιμη αξία του εθελοντισμού πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η Lions Club Thessaloniki Heraklea με το Branch Λάρισας, υπό την Αιγίδα της Επιτροπής Κατά του Παιδικού Καρκίνου των Lions Clubs International 117B Ελλάδα – Κύπρος.
Ομιλητές - αξιωματούχοι των Lions θα μιλήσουν για τους 5 βασικούς πυλώνες του Λαϊονισμού. Θα μιλήσουν ο Β’ αντικυβερνήτης Πάνος Συνοδινός, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας «Νήμα» ο ψυχοθεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λία Ρογγανάκη, η κοινωνιολόγος Διονυσία Τριπολίτου και η πρόεδρος της Επιτροπής κατά του Παιδικού Καρκίνου, συγγραφέας και παιδαγωγός κ. Λητώ Τσακίρη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Υπαξιωματικός έβαλε τέλος στη ζωή της

Σε αυτοχειρία, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, οφείλεται ο θάνατος της 29χρονης υπαξιωματικού που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία. Η 29χρονη αρχισμηνίας βρέθηκε νεκρή στο οίκημά της όπου διέμενε μόνη της στην 110 Πτέρυγα Μάχης και προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα για λόγους που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

 

Εκδήλωση Πελοποννησίων για τον προστάτη Αγιο Ανδρέα

Ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο ΜΩΡΙΑΣ» διοργανώνει εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, με την ευκαιρία της εορτής του Προστάτη του Συνδέσμου Αγίου Ανδρέα.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει Αρτοκλασία το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στρατιωτικής Λέσχης Φρουράς Λάρισας, ομιλία του καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Αθανάσιου Ευσταθίου, με θέμα «Η συμβολή των Πελοποννησίων στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας».
Θα ακολουθήσει δεξίωση, στην αίθουσα δεξιώσεων της Λέσχης, με πελοποννησιακά εδέσματα.

 

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων

Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λάρισας (Νέα Πολιτεία), για την εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, μεθαύριο Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου το βράδυ και ώρα 8.30 μ.μ. έως 12.30 π.μ. (Πανηγυρικός Εσπερινός - Όρθρος - Θεία Λειτουργία).

 

Συνέλευση Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Νομού Λάρισας ΟΑΕΕ - ΤΑΕ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην τρίτη και οριστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει αύριο Πέμπτη και ώρα 10.00-14.00, στον τρίτο όροφο του Επιμελητηρίου Λάρισας.

 

Εκδρομή «Υπαιθρίου Ζωής»

Το τουριστικό τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» Λαρίσης θα πραγματοποιήσει εκδρομή στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στην Ξάνθη, στο Πόρτο Λάγος, στην Κομοτηνή, στη Μαρώνεια, στην Αγία Λυδία και στη Δράμα (Ονειρούπολη). Αναχώρηση στις 07:00 από Δημοτικό Ωδείο.
Πληροφορίες από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 19:00-21:00 και την Πέμπτη 11:00-13:00 στα γραφεία της, στην οδό Μανδηλαρά 5Β, 2ος όροφος και στα τηλέφωνα: 2410-250.818 και 6934-043.208.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο γιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: «Ευλογείτε και μη καταράσθε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass