Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Νοε 2023 7:30

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Γοργοπόταμο

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκέμβρη και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 81 χρόνων από την ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, το 1942.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον ομώνυμο ιστορικό τόπο, τη διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Σημειώνεται πως από τη Λάρισα θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 8.00 π.μ. από την οδό Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) δίπλα στο ποτάμι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6973-311.677, Θανάσης Σερδένης, 6973-311.674, Άγγελος Σίμος, 6972-519.208, Δήμητρα Σίσκου.


Στη Λάρισα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα αύριο Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καλλισθένους και Θεοφράστου), από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα ν. Λάρισας.
Είναι η πρώτη φορά που συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής.


Η νέα διοίκηση του ΣΥΛ.ΛΑ.ΔΙ.Σ

υγκροτήθηκε σε σώμα ο Σύλλογος Λάρισας Διαβήτη (ΣΥΛ.ΛΑ.ΔΙ.) που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Νοεμβρίου. Η κατανομή των αξιωμάτων έχει ως εξής:
Πρόεδρος Ιωάννα Τσακμακίδου, αντιπρόεδρος Αθανασία Αναστασοπούλου, γραμματέας Ευθυμία Μαμάκου, ταμίας Δέσποινα Ασίκογλου, μέλη Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Νικόλαος Βάλβης και Μιχαήλ Τσιμπιρίδης.


Εκκληση Δήμου Τυρνάβου για εκταφές στο κοιμητήριο

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου καλούνται όλοι οι συγγενείς όσων έχουν ταφεί στο Κοιμητήριο Τυρνάβου του Δήμου Τυρνάβου έως και το 2018, να προχωρήσουν άμεσα, έως 15/12/2023, στην εκταφή του οικείου τους.
Μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας και λόγω της πιεστικής έλλειψης θέσεων ταφής, η αρμόδια υπηρεσία θα προβεί αναγκαστικά σε υποχρεωτικές εκταφές για τους ενταφιασμένους έως και το 2018.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στον χώρο των Κοιμητηρίων υπάρχουν επιτοίχιες οστεοθήκες προς διάθεση μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων (τηλ. 24923-50157).

 

Εορτάζει ο Αγ. Πορφύριος ο Καυσοκαλύβιτος στη Δήμητρα

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς ανακοινώνεται ότι, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, η θεία λειτουργία, η αρτοκλασία και τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δήμητρας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 8:00 το πρωί.
Το παρεκκλήσιο του Αγίου Πορφυρίου, που βρίσκεται στο 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιάς, στον περίβολο του πρατηρίου παραδοσιακών προϊόντων της Ιεράς Μονής, θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα προς προσκύνηση των πιστών.

 

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων

Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λάρισας (Νέα Πολιτεία), για την εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, αύριο Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου το βράδυ και ώρα 8.30 μ.μ.έως 12.30π.μ. (Πανηγυρικός Εσπερινός - Όρθρος- Θεία Λειτουργία).

 

Σχολή Γονέων στον Αγιο Αχίλλιο

Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), ως και τον Απρίλιο, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους. Οι ομιλίες αυτές συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2023-2024. Η επόμενη ομιλία θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου2023, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Προσκεκλημένη θα είναι η κα Χάρις Δημητρακούδη, παιδαγωγός-Θεολόγος, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Αχ, αυτά τα νεύρα μου!».

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο γιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: «Ευλογείτε και μη καταράσθε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass