Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2023 8:07

Αναμμα δέντρων σε χωριά του Δήμου Τεμπών

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

Ο Δήμος Τεμπών φοράει τα γιορτινά του και προγραμμάτισε εκδηλώσεις για το άναμμα χριστουγεννιάτικων δέντρων στις πλατείες των χωριών του, από σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα ξεκινά από την ορεινή Καλλιπεύκη με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού στις 6 το απόγευμα. Στις τέσσερις έδρες των πρώην Δήμων θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα Zumba Kids (Christmas Edition) από την εκπαιδεύτρια Zumba, κα Νατάσα Αλεξάνδρου. Στους Γόννους θα πραγματοποιηθεί  στις 8 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στο Συκούριο στις 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Μακρυχώρι στις 10 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα και στον Πυργετό στις 16 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα. Επίσης, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ζωγραφική στο πρόσωπο, εδέσματα προσφορά από τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π., καθώς και πολλές λιχουδιές που θα προσφέρουν οι Σύλλογοι Γυναικών και οι Μορφωτικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι των κατά τόπους χωριών. Η μπάντα του Δήμου θα συνοδεύσει με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε αρκετά μέρη του Δήμου Τεμπών. Τους μικρούς φίλους, τους περιμένουν αρκετές εκπλήξεις, καθώς πρόκειται να τους επισκεφθεί ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά.

 

Ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Καλαμάκι

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Αγροτικός Μορφωτικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Καλαμακίου διοργανώνουν, αύριο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., στην πλατεία του Καλαμακίου, εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με πολλή μουσική, γλυκίσματα, ζεστό κρασί, Άι Βασίλη και ξωτικά, δωράκια για τα παιδιά, βεγγαλικά, φαναράκια στον ουρανό, με μπαζάρ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με τραγούδια κι όμορφες μελωδίες από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου.

 

Κρητικό γλέντι
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αύριο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 21.00, Κρήτη και Λάρισα γίνονται μια αγκαλιά στον ετήσιο χορό του Κρητικού Λαογραφικού Ομίλου Λάρισας. Ένα μοναδικό αυθεντικό κρητικό γλέντι, που θα γίνει στο κτήμα «Δριστέλλα» (στο 7ο χλμ. Λάρισας-Τυρνάβου). Την εκδήλωση πλαισιώνει ένα δυναμικό νεανικό μουσικό σχήμα από το Ρέθυμνο, που αποτελείται από τους Βαγγέλη Κιμιωνή (λύρα), Κλέαρχο Μανωλιούδη και Βασίλη Κρυοβρυσανάκη (λαούτα) και Αντρέα Κελαϊδή (κρουστά και ασκομαντούρα). Καλεσμένος είναι ο Λαογραφικός Όμιλος «Κρήτες» του Γιώργου Πετράκη, ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της κρητικής λαογραφίας με πολυετή χορευτική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Σκότωσαν γάτα σε προαύλιο ναού

Με εμφανή σημάδια κακοποίησης στην περιοχή της κεφαλής, βρέθηκε προχθές βράδυ από κατοίκους της συνοικίας μια αδέσποτη γάτα μπροστά από τον Ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας. Για τη νεκρή γάτα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας που αναζητά τους δράστες της κακοποίησης του ζώου.


Αγρυπνία στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας

Κατανυκτική ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Λαρίσης, επί τη εορτή του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, σήμερα Παρασκευή προς Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. έως 12:30 μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά λιτής και αρτοκλασίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass