Η «Μαύρη Παρασκευή» πήγε καλά στη Λάρισα

*Ικανοποίηση εκφράζουν οι έμποροι * Αισιόδοξος, δηλώνει για την κίνηση των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαρ. Παπαδόπουλος

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2023 13:00

Θετικός, εμφανίζεται ο απολογισμός από την κίνηση που παρουσιάστηκε κατά την περίοδο της «Black Friday» (Μαύρης Παρασκευής), στην αγορά της Λάρισας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, που διαπιστώνει πως είδε πολύ διαφορετικά στοιχεία εν συγκρίσει με άλλες προηγούμενες χρονιές.
Μάλιστα μιλώντας στην «Ε» ανέφερε πως έχει παρατηρήσει και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κινούνται τόσο οι καταναλωτές όσο και ο εμπορικός κόσμος, κάτι που τους έφερε ακόμα πιο κοντά. Κρατώντας αυτό το ενθαρρυντικό σημάδι μάλιστα εξέφρασε και την αισιοδοξία του, για την επικείμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Black Friday φέτος ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές» λέει και εξηγεί πως «έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται και ψωνίζει ο καταναλωτής. Με τον πληθωρισμό να καλπάζει και με την έλλειψη ρευστότητας ο κάθε ένας από εμάς έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει τα χρήματά του και αναζητά να κάνει ως επί το πλείστον, έξυπνες αγορές».
Για αυτό τον λόγο φέτος η αγοραστική κίνηση σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «είχε σε γενικές γραμμές οριακά ανοδική πορεία. Η αγορά δούλεψε λίγο καλύτερα από πέρυσι.
Από τη μία οι εκπτώσεις ήταν μεγαλύτερες ακόμη και σε προϊόντα που δεν ήταν stock και από την άλλη οι καταναλωτές περίμεναν αυτή τη μίνι εκπτωτική περίοδο για να καλύψουν τις ανάγκες τους μετά και την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων».
Κι αν κάθε χρόνο είθισται στην Black Friday να δουλεύουν οι πολυεθνικές και τα e-shops, φέτος όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του ΕΣΛ, «και οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις τις οποίες και εκπροσωπούμε, δούλεψαν εξίσου καλά και κέρδισαν μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού, αφού οι εκπτώσεις που έκαναν ήταν ηχηρές».
Βέβαια επισημαίνει πως «θα μπορούσαμε να δουλέψουμε πολύ καλύτερα εάν το εισόδημα του καταναλωτή δεν διοχετεύονταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε σούπερ μάρκετ, λογαριασμούς και πάγια έξοδα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και ταλαιπωρεί δυστυχώς όλες οι ελληνικές οικογένειες και για το οποίο σίγουρα θα πρέπει να δοθεί μία λύση».
ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Μπαίνοντας πια στην περίοδο των εορτών και ξεκινώντας το εορταστικό ωράριο, ο κ. Παπαδόπουλος ευελπιστεί ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται σε ανοδικούς ρυθμούς και θα δοθεί ώθηση στην κατανάλωση.
«Μην ξεχνάμε ότι η αγορά είναι κλίμα και χρήμα και το τελευταίο διάστημα λείπουν και τα δύο από την αγορά της Λάρισας, αλλά ευελπιστώ με την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αυτό να αλλάξει προς το καλύτερο και η γιορτινή διάθεση και το εορταστικό κλίμα να διώξουν ότι αρνητικό βιώσαμε στην πόλη μας και γενικότερα στη Θεσσαλία πρόσφατα».
Τα καταστήματα της Λάρισας στολισμένα γιορτινά και γεμάτα εμπορεύματα σε πολύ καλές χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν το καταναλωτικό κοινό για τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.
«Τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ δυνατή περίοδος για τα εμπορικά καταστήματα και εύχομαι φέτος να είναι αντάξια των προσδοκιών μας και να δούμε επιτέλους αύξηση στα ταμεία μας». Ωστόσο υποστηρίζει πως «βέβαια η αγορά χρειάζεται μία ώθηση για να δουλέψει καλύτερα» και καταλήγει λέγοντας πως «η Λάρισα ως πρωτεύουσα της Θεσσαλίας θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες όπως γίνεται με τις γειτονικές πόλεις, αλλά δυστυχώς φέτος ειδικά δεν γίνεται κάτι ανάλογο. Ελπίζω του χρόνου να δοθεί η πρέπουσα σημασία και η Λάρισα να πάρει τη θέση επιτέλους που της αξίζει» υποστηρίζει κλείνοντας ο κ. Παπαδόπουλος.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass