Πορεία ενάντια στην κρατική βία

ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2023 15:05

Με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, μέλη κομμάτων της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αναρχικοί και μέλη συλλογικοτήτων διαδήλωσαν χθες με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμ. Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία τονίζει πως «Η αστυνομική αυθαιρεσία, οι ανισότητες, η στοχοποίηση της νεολαίας συνεχίζουν να ενθαρρύνονται από τη σημερινή κυβέρνηση. Η κρατική βία ανεξέλεγκτη συνεχίζει το έργο της, απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της φτωχοποίησης και αγωνίζεται για επιβίωση.


Οραματιζόμαστε μια κοινωνία δημοκρατική και ασφαλή για όλες και όλους. Μια χώρα όπου δε θα δολοφονούνται άνθρωποι στους δρόμους, όπου οι μειονότητες δε θα αντιμετωπίζονται με τρόπο βάναυσο, αλλά θα έχουν ίδια δικαιώματα με όλους.
Για αυτήν την κοινωνία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».
Από την πλευρά της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «15 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας την πολιτική της σιδηράς πυγμής, εξαπολύει μια άνευ προηγούμενου επίθεση καταστολής και αυταρχισμού απέναντι στον λαό και τη νεολαία. Οι δολοφονίες του Κ. Φραγκούλη, του Χ. Μιχαλόπουλου από την «τυχαία εκπυσοκρότηση» για άλλη μια φορά των όπλων των αστυνομικών, ο σοβαρός τραυματισμός της 16χρονης μαθήτριας από τις αστυνομικές δυνάμεις, έρχονται να προστεθούν σε αυτή του Α. Γρηγορόπουλου. Ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση που έχει δώσει το πράσινο φως στις δυνάμεις καταστολής να δρουν ανεξέλεγκτα, γνωρίζοντας πως απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας, αφού ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, κυκλοφορεί ελεύθερα, αφού επιβραβεύονται με επίδομα 600 ευρώ για τις «υπηρεσίες τους», αφού εκτοξεύονται οι δαπάνες για την καταστολή, ενώ υποχρηματοδοτούνται οι δημόσιες κοινωνικές δαπάνες. Παράλληλα, επιβάλλει ακραία αντιδημοκρατικά μέτρα, με απαγορεύσεις διαδηλώσεων, με καταπάτηση ακόμα και των θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως της απεργίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass