Συγκεντρώνουν υπογραφές ενάντια στη μυδοκαλλιέργεια

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2023 15:49

Το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού Τεμπών εκφράζει με ανακοίνωσή του, την αντίθεσή του στη δημιουργία μονάδας μυδοκαλλιέργειας στην Αλεξανδρινή, στη θαλάσσια περιοχή των Δήμων Αγιάς και Τεμπών και καλεί τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους εκπροσώπους του τουρισμού στην περιοχή, τους εκπροσώπους των ψαράδων, αλλά και τους εκπροσώπους όλων των μαζικών φορέων της περιοχής να εκφράσουν τη διαφωνία τους για την εξέλιξη αυτή, υπογράφοντας από κοινού κείμενο διαμαρτυρίας που θα συνταχθεί με τη συνεργασία όλων, καθώς επίσης να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη και τους κατοίκους της περιοχής ακόμα και για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «γι’ αυτό τον λόγο το Δίκτυο διοργανώνει κοινή σύσκεψη με όλους τους παραπάνω φορείς την Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2023 στο κοινοτικό κατάστημα του Στομίου στις 11:00 το πρωί με σκοπό την ενημέρωση και λήψη κοινών αποφάσεων. Τη σύσκεψη μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι δημότες της περιοχής ενδιαφέρονται να ενημερωθούν.
Ήδη υπάρχει ένα πρώτο «κύμα» αντιδράσεων το οποίο προκάλεσε η εξέλιξη της υπόθεσης με τη μονάδα μυδοκαλλιέργειας στην Αλεξανδρινή, όταν πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό πως έλαβε τέλος η δικαστική υπόθεση της κατασκευής μονάδας μυδοκαλλιέργειας, με το ανώτατο δικαστήριο (Σ.Τ.Ε.) να κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης και να ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της, ενώ παράλληλα απέρριψε την παρέμβαση που έκανε -υπέρ του Δημοσίου- ο Δήμος Αγιάς και ακύρωσε την 147/36181/11.3.2020 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των παραλίων των Δήμων Αγιάς και Τεμπών και ενωμένοι θα αντιδράσουμε δυναμικά σε μια τέτοια εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση του Δικτύου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass