«Αλλο ένα χτύπημα στη μουσική εκπαίδευση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2023 13:20

«Οι εξελίξεις στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΔΩΛ) είναι άλλο ένα «επεισόδιο» στο πλαίσιο της συνολικής υποβάθμισης και απαξίωσης βασικών κοινωνικών αναγκών για πολιτισμό, αθλητισμό, δημιουργική απασχόληση, μόρφωση, υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια που προχωρά σταθερά με ευθύνη Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών» αναφέρει ανακοίνωση του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου σε σχέση με τις εξελίξεις στο ΔΩΛ.

Ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η μουσική εκπαίδευση στη χώρα μας δέχεται άλλο ένα χτύπημα! Όλοι γνωρίζουν πως εδώ και δεκαετίες τα προβλήματα είναι μεγάλα στο περιεχόμενο των σπουδών, στις υποδομές, στα δικαιώματα αποφοίτων, αλλά και συναδέλφων εκπαιδευτικών, ενώ το κόστος που πρέπει να καλυφθεί παραμένει δυσβάσταχτο για τους περισσότερους σπουδαστές.
Η κατάργηση των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ πρώτου βαθµού όπως προβλέπει ο νέος νόμος προκαλεί εύλογη ανησυχία και έντονο προβληματισμό σε σπουδαστές, γονείς, απόφοιτους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους του ΔΩΛ, καθώς η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού στον Δήμο Λάρισας γίνεται χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη χρηματοδότηση και το προσωπικό.
Επίσης, με το σημερινό καθεστώς υπάρχει υποχρηματοδότηση και όχι ενίσχυση του πολιτιστικού έργου του ΔΩΛ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εδώ και 25 χρόνια μειώνεται ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων και αυξάνονται οι συνάδελφοι με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις που σήμερα αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία. Η προώθηση της ανταποδοτικότητας και της λογικής κόστος – όφελος σε όλους τους τομείς έχει οδηγήσει τον Δήμο Λάρισας να εισπράττει περίπου 600.000 € κάθε χρόνο από τα τροφεία παιδικών σταθμών, τη σχολή μπαλέτου, τις αθλητικές ακαδημίες, το ΔΩΛ. Τώρα λοιπόν που το ΔΩΛ μεταφέρει τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία του στον Δήμο για τι ποσά θα μιλάμε;
Με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του καλλιτεχνικού έργου του ΔΩΛ που στρώνει το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass