«Εξαναγκάζουν καθαρίστρια σε παραίτηση»

ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2023 14:19

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τεμπών Μαρία Κωστή σε καταγγελία της, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «ξεπέρασε τα όρια της «ευαισθησίας», της «ανθρωπιάς» και της «ενσυναίσθησης» η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών και κυρίως ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, με τη μετάθεση καθαρίστριας, πεντάωρης ημερήσιας απασχόλησης, με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καθαρίστρια, από το Μακρυχώρι, μετέβαινε καθημερινά στους Γόννους, όπου δούλευε σε σχολείο, με λεωφορείο της γραμμής, γιατί δεν διαθέτει αυτοκίνητο, αλλά κυρίως γιατί δεν οδηγεί.
Κάποια μέρα πήρε εντολή από τη Δημοτική Αρχή να εγκαταλείψει τους Γόννους και να απασχολείται πλέον σε σχολείο του Καλοχωρίου, όπου, όμως, δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης με λεωφορείο της γραμμής, επικαλούμενη (η Δημοτική Αρχή) τα περιθώρια που της δίνει η σύμβαση εργασίας, δημιουργώντας έτσι στην εργαζόμενη αδυναμία μετάβασης, κάτι που την υποχρεώνει σε παραίτηση.
Η ίδια πρότεινε λύση στο πρόβλημα, να μεταβαίνει δηλαδή στο Καλοχώρι με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, που κάνει καθημερινώς τη διαδρομή Μακρυχώρι - Συκούριο, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν το εγκρίνει.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών, αφού εξάντλησε κάθε δυνατότητα που είχε, ώστε να βρεθεί λύση, με τη Δημοτική Αρχή και μάλιστα αυτή που προτείνει η εργαζόμενη, καταγγέλλει δημοσίως τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, για αναλγησία, εμπάθεια και ηθελημένη ενέργεια που εξυπηρετεί προσωπικούς του λόγους.
Διαψεύδει ο ίδιος ο Δήμαρχος, με τις ενέργειές του, τις δημόσιες δηλώσεις του (με αφορμή την παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της σχολικής επιτροπής και τις «ενέργειες» του ίδιου για μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα), ότι «το άτομό του είναι πρώτα άνθρωπος και ύστερα δήμαρχος».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών ζητά εδώ και τώρα, σεβόμενη τη σύμβαση εργασίας, που δίνει τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να μετακινεί την εργαζόμενη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, να βρεθεί τρόπος μετακίνησής της και αυτός που προτείνει η εργαζόμενη είναι ένας, ώστε και η δουλειά της Δημοτικής Αρχής να γίνει και η εργαζόμενη να μην οδηγηθεί σε παραίτηση.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζόμενους, όταν τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αυτονόητα» καταλήγει η καταγγελία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass