Ταξίδεψαν με χριστουγεννιάτικες ιστορίες

ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2023 13:18

Στο πλαίσιο προσμονής της γέννησης του σωτήρος, εμψύχωσης των ηλικιωμένων και αναπλαισίωσης συναισθημάτων, βιωματικών εμπειριών, πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στο Γηροκομείο Λάρισας, από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Λάρισας (Ε.Ε.Ν.Α.Λ.).

Η εκδήλωση άνοιξε με την ψυχολόγο Μαρία Μαντά, η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της Φρικαντέλας και αφηγήθηκε το σημαντικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Η μεταμόρφωση της ψυχολόγου σε μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα κινητοποίησε τους ηλικιωμένους, τους ταξίδεψε, δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα και διαδραστική συζήτηση γύρω από το έθιμο με τα κάλαντα. Ενθουσιασμένοι από την αφήγηση και το εορταστικό σκηνικό τραγούδησαν τον «Μικρό τυμπανιστή», την «Άγια νύχτα» και το «Χιόνια στο καμπαναριό», κρατώντας χειροποίητα αστεράκια. Στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, συνοδεία της Μαγδαληνής Κοτούλα. Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι γεύτηκαν χυμούς και σοκολατένια γλυκά από τους εθελοντές της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. Η εκδήλωση έκλεισε με φωτογράφηση από την Ιωάννα Μαντά και με ανταλλαγή ευχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass