Ενσταση κατά της εκλογής Τσικριτσή κατέθεσε η παράταξη Αμάρι

ΖΗΤΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ – ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ – ΕΝΣΤΑΣΗ ΙΣΟΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΙΟΡΔ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2023 18:00

Ένσταση, όπως αναμενόταν άλλωστε, κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας που αφορά στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των δημοτικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου στον Τύρναβο κατέθεσε χθες η πλευρά του υποψήφιου δημάρχου, Αθανασίου Αμάρι Σάμερ.

Με την ένσταση η πλευρά Αμάρι -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ζητά να ακυρωθεί η 39/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, με την οποία, στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, δήμαρχος Τυρνάβου ανακηρύχθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Στέλιος Τσικριτσής και να ανακηρυχθεί δηλαδή δήμαρχος ο επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη που θέλουμε» Αθ. Αμάρι Σάμερ.
Το σκεπτικό της προσφυγής περιγράφεται στην πολυσέλιδη ένταση, η οποία προέκυψε μετά και την επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων του β’ γύρου των εκλογών στον Τύρναβο, όπου σύμφωνα πάντα με την πλευρά Αμάρι εκτιμήθηκε πως υπάρχουν ψηφοδέλτια που ανατρέπουν το αποτέλεσμα που αποδέχθηκε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας.
Υπενθυμίζεται πως ο συνδυασμός του κ. Αμάρι οριακά δεν κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή (σ.σ. έλαβε 42,68% έναντι του 32,49% του συνυποψηφίου Αστ. Τσικριτσή), με αποτέλεσμα οι εκλογές να επαναληφθούν στις 15 Οκτωβρίου (β’ Κυριακή), με τον κ. Τσικριτσή να αναδεικνύεται τελικά νέος δήμαρχος Τυρνάβου, λαμβάνοντας 5.898 ψήφους (50,15%), και τον κ. Αμάρι Σάμερ να χάνει τις εκλογές μόλις για 35 ψήφους, καθώς έλαβε 5.863 ψήφους (49,85%).
ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η ένσταση του κ. Αμάρι θα διαβιβαστεί σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας, από το οποίο αναμένεται να προσδιοριστεί δικάσιμος, μέσα στο επόμενο 20ήμερο. Η ένσταση, δηλαδή, θα συζητηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο και εντός του ερχόμενου Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.
Να διευκρινιστεί πως η ένσταση και η υπό έκδοση δικαστική απόφαση δεν επηρεάζει τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Τσικριτσή. Να σημειωθεί, τέλος, ότι χθες κατατέθηκε και δεύτερη ένσταση από υποψήφια κατά ισοψηφίσαντα συνυποψηφίου της, με την παράταξη του δημάρχου, Ιορδάνη Εσκίογλου, σε χωριό των Φαρσάλων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass