Χριστουγεννιάτικη εθελοντική αιμοδοσία

-Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας -Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2023 16:46

Χριστουγεννιάτικη γιορτή εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο του ΙΑΣΩ.  Στόχος είναι να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα αγάπης στους συνανθρώπους μας και σε μήνυμά τους οι οργανωτές αναφέρουν: «Δώστε το δώρο της ζωής στην αιμοδοσία που διοργανώνουμε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ακούστε τα κάλαντα που τραγουδούν για μας παιδικές χορωδίες σχολείων και σύλλογοι της περιοχής! Στηρίξτε το bazaar του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας! Αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι κάτι περισσότερο από στολισμό - ας είναι μια γιορτή αληθινής προσφοράς. Να είστε εκεί για να δώσουμε αίμα, να μοιραστούμε ευχές και να κάνουμε ουσιαστική διαφορά στις ζωές όσων έχουν ανάγκη».
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, κλινικά υγιής, χωρίς πρόβλημα αναιμίας, χρόνιας αλλεργίας, πρόσφατο χειρουργείο, τατουάζ ή βελονισμό (το τελευταίο τετράμηνο), οδοντιατρική επέμβαση (το τελευταίο 7ήμερο) και να μην είναι άυπνος, νηστικός, ταλαιπωρημένος.
Αν πρόκειται για αιμοδότη που παίρνει φάρμακα για αρτηριακή υπέρταση (πίεση), χοληστερίνη-τριγλυκερίδια, ουρικό οξύ κ.α. θα πρέπει να μην τα έχει πάρει για τουλάχιστον 24 ώρες. Αν πρόκειται για γυναίκα, θα πρέπει να μην έχει πρόσφατη εγκυμοσύνη τον τελευταίο χρόνο. Να μη βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ημέρες από το τέλος της εμμήνου ρύσεως. Σε πρωινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει πρωινό και υγρά, να έχει κοιμηθεί 6-8 ώρες, το προηγούμενο βράδυ να μην έχει πιει αλκοόλ (επιτρέπεται έως 1 ποτό, 1 μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί) και να μην έχει πάρει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα τύπου Depon, Ponstan για 3 24ωρα και ασπιρίνη για 5 ημέρες. Σε απογευματινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει κανονικό, σπιτικό γεύμα (όχι σάντουιτς κ.λπ.) τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία, αρκετά υγρά και να είναι ξεκούραστος.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
-Πολλά υγρά (νερό, χυμούς) και καλό γεύμα την υπόλοιπη ημέρα
-Οχι τσιγάρο και οδήγηση μεγάλης απόστασης για τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά την αιμοδοσία
-Οχι αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά την αιμοδοσία
-Οχι γυμναστήριο, βαριές δουλειές, ορθοστασία, ηλιοθεραπεία καθόλη την ημέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass