«Οι πρωτοβουλίες μας συνέβαλαν στην ωρίμανση του έργου»

Ο ΠΡ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑ-ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2024 14:56

«Οι πρωτοβουλίες και κυρίως η επιμονή μας να ολοκληρωθεί επιτέλους η πολύπαθη μελέτη του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα, η ικανότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Θεσσαλίας να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης αυτού του σημαντικού άξονα, καθώς και η εμπιστοσύνη που έδειξε στην πρώην Περιφερειακή Αρχή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλαν ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου».

Αυτά υποστηρίζει ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το ιστορικό για την ολοκλήρωση της μελέτης από πλευράς Περιφερειακής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Θ., όπως και τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος ως περιφερειάρχης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι την υποβολή του έργου προς χρηματοδότηση (19/10/2020) στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Ουσιαστικά για τη βελτίωση του άξονα της Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων εκπονήθηκαν μελέτες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 3.056.613 ευρώ, ώστε να υπάρξει δυνατότητα κατασκευής του έργου συνολικού προϋπολογισμού 213.068.430,80 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κ. Αγοραστό, «ο άξονας Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων είναι έργο Εθνικού Επιπέδου και γι’ αυτό και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε αναλάβει την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης βελτίωσης της οδού. Το Υπουργείο Υποδομών είχε σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης βελτίωσης του από 27-08-2009 και προϋπολογισμού 1.194.269,72 ευρώ. Η υπόψη μελέτη αφορά στη μελέτη κεντρικής αρτηρίας μήκους 35 χλμ., από την αρχή Παράκαμψη Νίκαιας έως την περιφερειακή των Φαρσάλων. Λόγω του συνεχούς ενδιαφέροντός μας και της τακτικής αλληλογραφίας που είχαμε ενημερωθήκαμε για τη στασιμότητα πορείας της μελέτης και στις 31-12-2019, σε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας -για μία ακόμα φορά- να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την εκπόνηση της μελέτης όλου του άξονα της οδού. Τελικά η μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την ολοκλήρωση της μελέτης έγινε με Απόφαση στις 08/07/2020. Η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Θ., αφού μελέτησε το αντικείμενο της σύμβασης της μελέτης του Υπουργείου, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πληρότητα σε επίπεδο μελέτης για την κατασκευή του έργου, προχώρησε στη σύνταξη τευχών δημοπράτησης νέας μελέτης και εξασφάλισε την ανάλογη πίστωση και δημοπράτησε μελέτη με τίτλο «Ολοκλήρωση Μελέτης Βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας - Φαρσάλων», προϋπολογισμού 1.468.209,69 ευρώ (με ΦΠΑ) και τελικά υπογράφηκε η σύμβαση στις 30/06/2021.
Εν κατακλείδι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης από 19/10/2020 (αναφέρεται σε πρόταση οδικού έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ –ΦΑΡΣΑΛΩΝ).
Το συνολικό κόστος κατασκευής και των δύο τμημάτων της Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία προσδιορίζεται στα 213.068.430,80 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass