Βάζουν μπρος ξανά τα έργα στο Αλσος

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΜΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2024 13:11

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο Αισθητικό Άλσος της Λάρισας, προκειμένου ένας από τους μεγαλύτερους χώρους αναψυχής και άθλησης του Δήμου Λαρισαίων να καταστεί ξανά λειτουργικός και επισκέψιμος για μικρούς και μεγάλους. Αυτοψία στο Άλσος πραγματοποίησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ. Χρήστο Τερζούδη, και στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι το Αισθητικό Άλσος ήταν ένα σημείο που επλήγη σφοδρά από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel», με αποτέλεσμα ο χώρος να καταστεί απροσπέλαστος.
Η αποκατάσταση του Αισθητικού Άλσους βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς το ζήτημα είχε απασχολήσει έντονα τα στελέχη της, ακόμη και πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετές ημέρες πριν από την αυτοψία του δημάρχου Λαρισαίων, κλιμάκια των Διευθύνσεων Πρασίνου και Τεχνικών Έργων είχαν μεταβεί στο σημείο, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά οι ζημιές, οι καταστροφές και τα προβληματικά σημεία και να δοθεί η σχετική εντολή για την έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης.  Να σημειωθεί πως τα έργα που αφορούν στην ανακατασκευή των παιδικών χαρών, των χώρων άθλησης, στην αποκατάσταση του φωτισμού και των περιφράξεων θα συνεχιστούν, όπως προβλέπεται από σχετική εργολαβία.
Ωστόσο, ταυτόχρονα με αυτές τις εργασίες, θα μπουν και μηχανήματα των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να απομακρυνθούν μπάζα και φερτά υλικά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Άλσους, καθώς μεταφέρθηκαν από τα νερά των πλημμυρών, αλλά και να γίνει η ισοπέδωση του εδάφους, όπου αυτό απαιτείται. Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν και εργασίες για τον καθαρισμό, περίφραξη και καλλωπισμό της λιμνούλας που υπάρχει μέσα στο Άλσος. Στην αυτοψία συμμετείχαν η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων Χρυσοβαλάντω Μακρογιαννούδη και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Αθανάσιος Πατσιούρας.
Εκτός από όλες τις εργασίες για την άμεση αποκατάσταση των χώρων του Αισθητικού Άλσους, η Δημοτική Αρχή εξετάζει τη δυνατότητα εξεύρεσης πρόσθετης χρηματοδότησης, προκειμένου να εκκινήσει ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης αναβάθμισης, αισθητικής και λειτουργικής, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγραμματισμού για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου στον Δήμο Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass