Συσπείρωση με πάθος και πίστη για το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη πολιτική εκδήλωση χθες της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης στην Αγιά

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2024 16:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Παρουσία πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τόσο από την περιοχή του Δήμου Αγιάς, όσο και γενικότερα από τον νομό Λάρισας, και με κεντρικό ομιλητή τον Αθανάσιο Γλαβίνα, εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Αγιά, σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα», πολιτική εκδήλωση της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης, με ανοιχτό διάλογο στο θέμα «Ακρίβεια – Επιβίωση των νοικοκυριών σε σχέση με την παραγωγική διαδικασία και το εισόδημα» και με δημιουργία μητρώου μελών αγροτικού επαρχιακού γραφείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ευχές για τη φετινή χρονιά και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που ευλόγησαν ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ρίζος Κομήτσας, και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς, ομιλίες, τοποθετήσεις, της γραμματέα της Δ.Ο. Χριστίνας Γιαννουλέα, του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννη Μαλάκου, της βουλευτή και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη και της αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Μαρίας Γαλλιού.
Η κ. Γιαννουλέα ευχαρίστησε όλους όσους παρευρίσκοντο, καλωσόρισε στην Αγιά τον κ. Γλαβίνα και, αναφερόμενη στον σκοπό της εκδήλωσης, τόνισε «Ανοίγουμε ένα νέο κομμάτι επικοινωνίας ως Δημοτική Οργάνωση με τους πολίτες του τόπου μας, δημιουργούμε την εξωστρέφεια και την επαφή, την επικοινωνία μέσα από τον διάλογο». Μίλησε για τη μεγάλη ακρίβεια και τις συνέπειές της που βιώνουν πλέον τα ελληνικά νοικοκυριά. «Ζούμε» είπε «τον περαιτέρω πλουτισμό των πλουσίων και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης», ενώ όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, τόνισε «Είμαστε πιο δυνατοί και πιο μαχητικοί από ποτέ άλλοτε. Είμαστε εκείνοι οι οποίοι απαραίτητα πρέπει να χτίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη με τους πολίτες, είμαστε εμείς που θα δώσουμε δυνατές απαντήσεις στη ληστρική πολιτική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με καθαρή και δυνατή φωνή λέμε πως ξέρουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, αξιοπρεπείς, με ήθος και αρχές, είμαστε εμείς που δεν υποτιμούμε τη νοημοσύνη των συνανθρώπων μας, είμαστε εμείς πους στεκόμαστε πολιτικά στα δύσκολα και υψώνουμε την αγωνιστικότητά μας απέναντι στο άδικο, στο πολιτικό ξεπούλημα των ιδιοτελών σχεδιασμών, και, πάνω από όλα, είμαστε δίπλα σε όλους όσοι μπορούν και θέλουν να εργαστούν και να συνεργαστούν για τη μεγάλη προοπτική της παράταξης».
Ο ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ
Ο κ. Γκουντάρας επικεντρώθηκε στις δυσκολίες και στα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν μετά τις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, περιμένοντας το πόρισμα της ολλανδικής εταιρείας εμπειρογνωμόνων, δεν προχωρά παράλληλα σε έργα ανασύνταξης της θεσσαλικής γης. Επισήμανε τον κίνδυνο δημιουργίας μεγάλου κύματος μετανάστευσης νέων ανθρώπων που ασχολούνται με τη γεωργία μην έχοντας πια προοπτική, ελπίδα και βεβαιότητα για το μέλλον στον τόπο τους, ενώ διατύπωσε ξεκάθαρα την άποψη ότι η μόνη λύση για να φύγουν τα νερά πέριξ της Κάρλας είναι η κατασκευή σήραγγας προς το Αιγαίο Πέλαγος ώστε να μπορούν να φεύγουν και σε μελλοντικές αντίστοιχες πλημμύρες. «Βρισκόμαστε» τόνισε «σε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη ως Δήμος που χτυπήθηκε από τρεις πλευρές στις θεομηνίες Daniel και Elias, με αγρότες που έχει πλέον διαταραχθεί η ψυχική τους υγεία μην ξέροντας τι χρήματα θα πάρουν, πότε θα τα πάρουν, πώς θα αξιολογηθεί ο κατεστραμμένος εξοπλισμός τους που βρίσκεται ακόμη κάτω από τα νερά, πότε θα καλλιεργήσουν ξανά και τι θα καλλιεργήσουν».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι με την συγκεκριμένη κυβέρνηση λέγοντας πως οι αποφάσεις της έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και αναφέροντας ενδεικτικά το θέμα των ΔΕΥΑ, όπως επίσης και το θέμα του σχεδίου Νόμου για τον ενιαίο φορέα διαχείρισης υδάτων που το χαρακτήρισε γενικόλογο, κατώτερο των περιστάσεων, που “εξειδικεύεται” κυρίως στο ποιες θέσεις θα δοθούν και ποιες θα είναι οι αντιμισθίες αυτών που θα τις στελεχώσουν.
Ολοκλήρωσε δε, λέγοντας «Αντίπαλός μας είναι η Δεξιά. Είναι η ώρα και η στιγμή να αφήσουμε στην άκρη τα λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια, και ενωμένος όλος ο χώρος της Κεντροαριστεράς, αρχής γενομένης από τις εκλογές στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε ένα σύστημα που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους».
Ο κ. Μαλάκος πήγε πίσω, στο 2023, και κάνοντας μια ανασκόπηση της χρονιάς, την χαρακτήρισε επιτυχημένη για το ΠΑΣΟΚ, με βάση τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, όσο κι αυτά των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Αναφέρθηκε κι αυτός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με κυριότερο αυτό της ακρίβειας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει όλος ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της χώρας, με αυτόν της Θεσσαλίας να έχει να αντιπαλέψει και επιπλέον τα όσα θλιβερά προέκυψαν από τις καταστροφικές θεομηνίες του Φθινοπώρου.
Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Η κ. Λιακούλη χαρακτήρισε τα πράγματα πολύ δύσκολα για τη χώρα και για την περιοχή μας. «Η Θεσσαλία βουλιάζει» είπε «Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, οι αγρότες δεν θέλουν να φύγουν από τα μπλόκα, 200.000 στρέμματα βρίσκονται κάτω από το νερό, ίζημα ενός μέτρου μέσα στα χωράφια θέλει 5,5 χιλιάδες ευρώ ανά στρέμμα για να το βγάλουν τα μηχανήματα, οι επιχειρήσεις είναι με την πλάτη στον τοίχο, ενενήντα χιλιάδες σπίτια εκπλειστηριάζονται το επόμενο διάστημα, το ΕΣΥ οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση, και στην Παιδεία η κυβέρνηση ανοίγει θέμα ιδιωτικών Πανεπιστημίων αντί πρώτα να ανοίξει το ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο ως το Πανεπιστήμιο». Στη συνέχεια, η βουλευτής, αναφερόμενη στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αναρωτήθηκε τι Ευρώπη θέλουμε, λέγοντας «Θέλουμε μια Ευρώπη υπερεθνική; Ένα μοντέλο επικυριαρχίας; Ή θέλουμε μία Ευρώπη διευθετική απέναντι στα ζητήματα του κάθε κράτους – μέλους;». «Και να μην ξεχνάμε» τόνισε «Οι σοσιαλοδημοκράτες μιλάμε για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, που στις πολιτικές της ΝΔ δεν υπάρχει πουθενά». Η κ. Λιακούλη έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γλαβίνα τονίζοντας ότι «ανήκει στην κατηγορία των υπέροχων, λαμπερών ανθρώπων» και για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε με νόημα «Το ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει. Βλέπετε με τι ενθουσιασμό υποδέχτηκαν στα μπλόκα των αγροτών τον Νίκο Ανδρουλάκη κι όλους τους βουλευτές μας. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνουμε, φτάνουμε στον στόχο μας. Έξω από τους τυχοδιώκτες, μακριά οι αριβίστες, μακριά αυτοί οι οποίοι έχουνε δώσει μάχες για τη σημαία ευκαιρίας. Εμείς κρατάμε αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους στο ΠΑΣΟΚ και σ’ αυτούς κοιτάμε με ελπιδοφόρο και νικηφόρο το μήνυμα των ευρωεκλογών».
Η κ. Γαλλιού από την πλευρά της, χαρακτήρισε τη Θεσσαλία «πολύ πληγωμένη, με πληγωμένους τους ανθρώπους της και τον παραγωγικό ιστό». Δήλωσε, μιλώντας κι εκ μέρους των παριστάμενων θεματικών αντιπεριφερειαρχών Γρηγόρη Γκουντόπουλου, Ανδριάνας Κομήτσα και Βασίλη Σίμου, ότι «η Περιφερειακή Αρχή είναι έτοιμη να δώσει έναν τίμιο αγώνα ανασυγκρότησης του τόπου, προκειμένου να αρθούν οι πληγές το συντομότερο δυνατό». Έκλεισε δε τον χαιρετισμό της λέγοντας «Καλή χρονιά σε όλους σας. Η Αλλαγή είναι δυνατή και είναι εφικτή».
Ο ΘΑΝ. ΓΛΑΒΙΝΑΣ
Ο κ. Γλαβίνας, αφού ευχαρίστησε τόσο για το κάλεσμα, όσο και για τη θερμή υποδοχή, που αντικατοπτρίζει, όπως είπε, «το πάθος, την αγάπη, τον σεβασμό, την πίστη στο ΠΑΣΟΚ, στην παράταξη των μεγάλων για τη χώρα μεταρρυθμίσεων», τόνισε ότι στόχος του Κινήματος είναι να αναλάβει ξανά τις τύχες της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι πάνω σε αυτήν τη μεγάλη ευθύνη οικοδομεί. Μίλησε εκτενώς για την ακρίβεια λέγοντας ότι είναι το μείζον πρόβλημα σήμερα των πολιτών, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ αποδίδοντάς της τεράστιες ευθύνες, τόσο για την εκτίναξή της, όσο και για την απάθεια που δείχνει στην αντιμετώπισή της, εξυπηρετώντας τους λίγους και βάζοντας τους υπόλοιπους στην άκρη φτωχοποιώντας την κοινωνία. Αναφέρθηκε στις προτάσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ ώστε να μειωθούν οι τιμές, όπως με μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, με ελέγχους και πρόστιμα σε υπερτιμολογημένα αγαθά, που όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση από την κυβέρνηση και, φυσικά, αναφέρθηκε στα αγροτικά αιτήματα υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν διαθέτει όραμα για τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας ως παραδείγματα την κακή λειτουργία τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και του ΕΛΓΑ. Μίλησε για την Παιδεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατηγορώντας τη ΝΔ για προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεών τους, ενώ περιέγραψε το όραμα του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα λέγοντας «Το όραμα το δικό μας για τη χώρα είναι το όραμα της αξιοπρέπειας για τους πολίτες, το όραμα της ισχυρής δημόσιας υγείας, το όραμα ενός κράτους με δυνατή παραγωγική βάση, το όραμα ενός κράτους που θα ελέγχει, θα επιβάλλει πρόστιμα, που θα αποτρέπει τα καρτέλ σε διάφορους τομείς της οικονομίας, το όραμα μιας χώρας δυνατής μέσα στην Ευρώπη. Και για αυτό το όραμα δουλεύουμε όλοι μαζί οργανωμένα. Φτάσαμε πριν οχτώ χρόνια στα όρια του εκλογικού αφανισμού. Αντέξαμε, το χτίσαμε βήμα βήμα, το «καθαρίσαμε», προχωρήσαμε, ανοίξαμε τις αγκαλιές μας, αφήσαμε τις μεταξύ μας διαφορές, ανανεωθήκαμε, οργανώσαμε ξανά το κόμμα και έχουμε πια ένα πολύ μεγάλο στόχο, τις ευρωεκλογές, ώστε να γίνει ένα βήμα ακόμη προς τα εμπρός, απέναντι σε μια κυβέρνηση, σε μια ΝΔ, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα».
Παρόντες στην εκδήλωση, πλην των δεκάδων στελεχών και μελών του Κινήματος στον νομό, ήταν οι διατελέσαντες με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, βουλευτής Βασίλης Έξαρχος, και δήμαρχοι, Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα, Λακέρειας Κυριάκος Πατσάς, Ευρυμενών Γιάννης Μητάκος και Νίκαιας Ρίζος Κομήτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass