Να βγάλουμε τον πολιτισμό έξω από τις αίθουσες και τα μουσεία…

Τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμάς Ρετσιάνης στην εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2024 17:20

«…Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μετά την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, θα πορευθούμε με πνεύμα ενότητας, συνεργασίας, με ανιδιοτέλεια και με αγαστή σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, εκφραζόμενη στο πρόσωπο της Εφόρου κας Σταυρούλας Σδρόλια, για την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου συμβάλλοντας με τις δράσεις μας στη διάχυση της γνώσης της Πολιτιστικής Ιστορίας του τόπου μας και όχι μόνο» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης, στον χαιρετισμό του κατά τη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο Μουσείο. Π

αρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα περιοδικών όπου φιλοξενείται η έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι», ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στην πρώτη εκδήλωση του επίτιμου εφόρου Αρχαιοτήτων Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη ως προέδρου των Φίλων του Διαχρονικού.
«Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει μια χρονιά ιδιαίτερα ελπιδοφόρα», τόνισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, καλωσορίζοντας παράλληλα τον Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη ως τον νέο πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού. Ακολούθως μίλησε για τις επερχόμενες δράσεις του Μουσείου, λέγοντας ότι την επόμενη Κυριακή θα εγκαινιαστεί η έκθεση-αφιέρωμα για την Αλκη Ζέη, στη συνέχεια και πριν μπει η άνοιξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μια μουσική εκδήλωση, έπειτα μια αρχαιολογική, ενώ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Λάρισας «8» θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εικαστική έκθεση. Η κ. Σδρόλια ανέφερε επίσης ότι την άνοιξη θα γίνει μια σειρά από παρουσιάσεις των μεγάλων έργων που η Εφορεία Αρχαιοτήτων ολοκλήρωσε το αμέσως προηγούμενο διάστημα.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμάς Ρετσιάνης με τη σειρά του τόνισε ότι με τη συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και Εφορείας Αρχαιοτήτων θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο συμπράξεων και συνεργειών, που το αποτύπωμά τους στην πόλη θα είναι έντονο και ουσιαστικά θα βγάλει τον Πολιτισμό έξω από τα μουσεία, έξω από τις αίθουσες εκδηλώσεων. «Η Λάρισα είναι μια πόλη με ενιαία και αδιάσπαστη ιστορία αιώνων, αυτό εκφράζει το Διαχρονικό Μουσείο, κι εμείς καλούμαστε ως πολίτες αυτής της πόλης όχι μόνο να διαφυλάξουμε αυτή την ταυτότητα, αλλά να την ενισχύσουμε και να δώσουμε το δικό μας στίγμα για το οποίο θα είμαστε περήφανοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως ο κ. Χατζηαγγελάκης αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα δράσεις του Συλλόγου, που είναι η μετάβαση στην Αθήνα και ακριβέστερα στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρουσίασης της διαδρομής σύνδεσης των αρχαιολογικών και των μνημείων του ιστορικού κέντρου της Λάρισας με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο που θα κάνει η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς τόπους και μουσεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και άλλων Περιφερειών, αλλά και ομιλίες από αρχαιολόγους, ιστορικούς, και άλλους επιστήμονες. Εγινε δε προβολή διαφανειών στις οποίες απεικονίζονταν προηγούμενες δράσεις του Συλλόγου, με τον κ. Χατζηαγγελάκη να αναφέρεται επιγραμματικά σ’ αυτές.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παράσταση με τίτλο «Ο κύκλος της ζωής» από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Ακούστηκαν τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και απ’ όλες τις φάσεις της ανθρώπινης ζωής.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass