Νέο όχημα για αδέσποτα

*ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ * ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 150 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 13:41

Νέο όχημα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προμηθεύτηκε ο Δήμος Ελασσόνας από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο του Προγράμματος «Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών, για την «Προμήθεια εξοπλισμού και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την ευζωία ζώων συντροφιάς».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ελασσόνας κατάφερε να εξασφαλίσει την προμήθεια ενός οχήματος τύπου van diesel για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ με τη νέα χρηματοδότηση προβλέπεται παράλληλα να παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες στείρωσης σε 150 περίπου αδέσποτα ζώα του Δήμου.
Η πρόταση έρχεται να συμπληρώσει τη χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσόνας».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε για την επιπλέον χρηματοδότηση τα εξής: «Η προμήθεια ενός νέου οχήματος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έρχεται να συμπληρώσει ακόμα περισσότερο το σημαντικότατο έργο που προσφέρεται στο προσωρινό πάρκο φιλοξενίας. Όλο αυτό το διάστημα με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά, αλλά και με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού, υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση των αδέσποτων, γίνεται η περισυλλογή αυτών όπου απαιτείται, πραγματοποιείται στείρωση και παρέχεται ιατρική παρακολούθηση από συμβεβλημένο κτηνίατρο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι υιοθεσίες των ζώων. Είναι υποχρέωση άλλωστε του Δήμου και της Πολιτείας να εξασφαλίζει συνθήκες ευζωίας στα αδέσποτα ζώα και να εξαλείψει τους κινδύνους από εγκαταλελειμμένα και επιθετικά ζώα».
Για να αποδώσει, όμως, τα μέγιστα το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, χρειάζεται τη στήριξη και το ενδιαφέρον των κατοίκων του Δήμου, οι οποίοι καλούνται να ενημερώνουν τον Δήμο για την παρουσία νέων αδέσποτων στην περιοχή τους, καλούνται επίσης και όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων να επιδείξουν υπευθυνότητα, να σημαίνουν, να εμβολιάζουν και να στειρώνουν τα ζώα τους, να μην τα εγκαταλείπουν ελεύθερα στον χώρο, να μην εγκαταλείπουν τα νεογέννητα και να υποστηρίξουν τις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας για την προώθηση της υιοθεσίας https://adespota.dimoselassonas.gr/.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Ελασσόνας, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/-ες να επικοινωνούν με το γραφείο αναφορών - καταγγελιών για τα αδέσποτα και την υπεύθυνη του προγράμματος καταγραφής των ζώων, την κ. Ευαγγελία Διβανή, στο τηλέφωνο 2493-350.205, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 -13:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass