Αναγκαία η στήριξη των νέων αγροτών

ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΝΙΠΕΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2024 13:30
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, με μέλη του Δ.Σ.  και αγρότες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ενιπέα Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, με μέλη του Δ.Σ. και αγρότες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ενιπέα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ενιπέα στο Ευύδριο Φαρσάλων επισκέφθηκε χθες ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, συζητώντας με τους παραγωγούς, τόνισε ότι η υποστήριξη των νέων αγροτών είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων και κινήτρων που θα ενθαρρύνουν τη νέα γενιά να επιλέξει τη γεωργία ως επάγγελμα. Η παροχή τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης θα διευκολύνει τη μετάβαση προς βιώσιμες και καινοτόμες πρακτικές. «Το εισόδημα και οι θέσεις εργασίας τους πρέπει να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ενιπέα Φαρσάλων κ. Θανάσης Καραΐσκος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την πορεία του συνεταιρισμού, τα προϊόντα που παράγει, καθώς και για τις ανησυχίες των αγροτών μετά και από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι οι πλειοψηφία των αγροτών είναι άνω των 55 ετών επισημαίνοντας το δημογραφικό αδιέξοδο της Ελλάδας που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική ύπαιθρο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Νίκος Γούσιος, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να συνεχίζουν να παράγουν οι νέοι στον τόπο τους.
Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με μέλη της διοίκησης του Φαρσαλινού Συνεταιρισμού, αλλά και με αγρότες για τις τελευταίες εξελίξεις για το αγροτικό ζήτημα, την αξιολόγηση και τις προοπτικές της ΚΑΠ, καθώς και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Παράλληλα, του προσφέρθηκαν προϊόντα που παράγει ο Συνεταιρισμός, καθώς και αλεύρι αλεσμένο σε νερόμυλους. Παρούσα στη συνάντηση ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αναστασία Αδαμοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass